Hoppa till sidans innehåll

Nystart av Karting On Tour

18 JUN 2021 09:01
Projektet Karting On Tour har de senaste åren varit ett lyckat rekryteringsprojekt inom kartingen. Under pågående coronapandemi har det stått på paus, men nu arbetar utskottet för en nystart.
  • Skapad: 18 JUN 2021 09:01

Målet är att konceptet Karting On Tour ska stå klart och redo att starta om så fort pandemisituationen tillåter. Det första uppropet till landets sportgrensansvariga har nått sin deadline och en handfull föreningar har hört av sig med önskan om ett besök. Men året är långt och intresseanmälan är fortsatt öppen.

- Vi förstår om klubbarna har det kämpigt med verksamheten i det läge som vi nu befinner oss i, men vi hoppas fler föreningar kan hitta energi till ett Karting On Tour. Det är det viktigaste verktyget vi har för att säkra kartingens framtid, säger Magnus Petersson, Kartingutskottets ansvarige för Karting On Tour.
  
Åren innan pandemin var Karting On Tours mest lyckosamma hittills då närmare åtta procent av deltagarna under året gick vidare och tog en kartinglicens. Till i år har Svensk Bilsport, via stöd från Riksidrottsförbundet, en ekonomisk stöttning till de föreningar som vill arrangera ett eller flera Karting On Tour tillfällen. Något som saknades under 2019, men som är viktigt för föreningarna. 

- Även om det är klubbarna som är vinnarna i längden när nya medlemmar strömmar till så förstår vi vilken kraft och energi som läggs ner under ett Karting On Tour-event. Så att nu kunna erbjuda ekonomisk hjälp via stöd på cirka femtio procent från Riksidrottsförbundets satsningar för att få fler in i idrotten, känns skönt, säger Lars Jonsson, ansvarig för Svensk Bilsports rekryteringsprojekt.

För de kartingklubbar som är intresserade, själva eller tillsammans med närliggande klubb går det bra att höra av sig till
This is a mailto link eller till Magnus Petersson This is a mailto link eller Lars Jonsson This is a mailto link

Svensk Bilsport har även materialet för en Crosskart on Tour.

- Det stämmer, tyvärr har vi inte kommit lika långt där, men de klubbar som är sugna på att rekrytera nya crosskartåkare med Crosskart On Tour är välkomna att höra av sig, avslutar Lars Jonsson.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg