Hoppa till sidans innehåll
Foto: This is a mailto link +46706230132

Nytt bolag att driva FIA Dragracing EM

10 MAR 2019 14:32
Under FIA World Motor Sport Council i Geneve togs under torsdagen 7/3 ett beslut att tilldela ett nytt bolag de kommersiella rättigheterna till EM-mästerskapet i Dragracing.
  • Skapad: 10 MAR 2019 14:32

Det nya bolaget går under namnet Drag Racing Europé AB med säte i Sverige och består av företrädare för berörda banor och företaget Speedgroup AB.

De senare har administrerat och promotat mästerskapet sedan många år tillbaka utan att ha de kommersiella rättigheterna som funnits kvar i FIA regi samtidigt som banorna har promotat sina egna tävlingar i egen regi.

Svensk Bilsports ordförande Lars Pettersson som även representerar FIA Drag Racing Commission som president säger att de välkomnar en mer utvecklad samarbetsform än tidigare och är övertygad om att detta kommer att stärka mästerskapet.
- Som publik kommer du inte att märka någon skillnad i sak men mästerskapet ges en helt annan möjlighet och plattform att söka kommersiella samarbetspartners. Något som i nästa steg ska locka flera förare att satsa på serien och säkra stora startfält med hög kvalitet under tävlingarna.   

 

Kontraktet om rättigheterna löper inledningsvis på fyra år med start säsongen 2019 och berör klasserna Top Fuel, Top Methanol, Pro Stock och Pro Mod.

Urban Axelsson, vd på Tierp Arena och nu även en del av styrelsen i nystartade Drag Racing Europé välkomnar utvecklingen med öppna armar.
- Vi har jobbar länge mot detta mål och tillsammans kan vi nu arbeta mot en starkare produkt med helt andra verktyg att göra så än vad vi tidigare haft. I ett första läge vill jag söka vägar att premiera de som supportar hela serien. De är ryggraden i mästerskapet som måste känna att vi gör den här satsningen gemensamt.

Tävlingssäsongen 2019 är följande:
25-27/5 Santa Pod, England
7-9/6 Tierp Arena, Sverige
5-7/7 Kauhava, Finland
16-18/8 Hockenheim, Tyskland
23-25/8 Tierp Arena, Sverige
6-8/9 Santa Pod, England


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link