Hoppa till sidans innehåll

Rally och drifting med i SM-veckan sommar 2020 i Halmstad

18 JUN 2019 17:24
Beskedet från SM-veckans styrgrupp vilka idrotter som kommer att fortsätta processen mot SM-veckan sommar 2020 har nu presenterats. Svensk Bilsport har med två grenar till mästerskapsveckan. Rallysprint och drifting.
  • Skapad: 18 JUN 2019 17:24Styrgruppen för SM-veckan som består av SVT, Riksidrottsförbundet och värdkommunerna arbetar utifrån målet att skapa ett hållbart och kvalitativt evenemang. Den ansökningsprocess som nu har gått igenom med ansökan och dialoger kring förutsättningar och ekonomi är det som skapar underlaget för styrgruppens beslut för vilka idrotter som går vidare i processen kring SM-veckan. Och där har nu bilsporten två grenar, rally, och drifting. Beslutet innebär att förbunden fått klarbesked att fortsätta arbeta med sitt deltagande i SM-veckan.

- Det är naturligtvis glädjande för oss att vi nu har med två grenar. Och extra glädjande att driftingen nu finns med. Den har varit med en gång tidigare i Sundsvall, men då i en lite annan form, nu kommer vi köra mer som det ser ut i SM-serien, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan. 

SM-veckan sommar 2020 kommer genomföras i Halmstad. 

- Ja och vi ligger lite i framkant och har varit och tittat på lite olika alternativ för de olika grenarna och tillsammans även diskuterat det med SVT:s ansvarige bildproducent för att se vad som kan vara bäst, säger Ekwall. 

Nu fortsätter processen med SM-veckan där schema ska planeras och läggas för var och när de olika idrotterna ska genomföra sina tävlingar och vem, vilka och hur de ska livesändas. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png