Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jake Galstad

Rosenqvist jagar nya svar i Alabama

29 APR 2022 07:46
Felix Rosenqvist hoppas kunna bygga vidare på den senaste tidens lovande fart i säsongens fjärde deltävling av Indycar på Barber Motorsports Park i Alabama i helgen, där särskilt fokus kommer att ligga på prestandan i racetrim.
  • Skapad: 29 APR 2022 07:46

Rosenqvist har kvalat starkt under den inledande delen av säsongen, med pole position på ovalen i Texas och en fjärdeplats på gridden inför stadsloppet i Long Beach senast.

Rosenqvist och Arrow McLaren SP-teamet har dock haft svårt att knyta ihop säcken i racen, där aggressivt däckslitage hittills satt käppar i hjulen.

Arbetet med att hitta rätt har pågått febrilt sedan Long Beach, och när Indycar-fältet återgrupperar i Alabama i helgen fortsätter jakten på svar.

- Vi vet vilka problem vi har haft i de senaste racen och vi kommer jobba med dem i fokus under träningarna, säger Felix Rosenqvist. Det är väldigt små marginaler och vi ser vilken potential som finns i paketet. Det behövs inte mycket för att vi ska ta ett stort steg framåt. Jag hoppas så klart att det sker i helgen. 

Säsongens fjärde Indycarrace äger alltså rum på Barber Motorsports Park, en 3.8 km lång bana som skiljer sig från mängden på den amerikanska racingkalendern med mer av en europeisk prägel.

- Barber är en väldigt fin bana, slät och svepande och kul att köra, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är nog den tuffaste banan rent fysiskt på hela kalendern, men jag har alltid gillat den och jag ser fram emot att komma dit igen! 

Honda Indy Grand Prix of Alabama, som helgens tävling formellt är betitlad, drar igång med fri träning på fredag. Därefter väntar ytterligare två träningspass samt kval under lördagen. Racet körs över 90 varv, nära nog två timmar, med start kl. 19.05 svensk tid på söndag. 

Sport Motor och Viaplay sänder som vanligt live från både kval och race.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg