Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

SM-guld till Carl Jansson

16 DEC 2020 09:11
Carl Jansson. Så heter den svenska mästaren i virtuell racing powered by Porsche. Det stod klart igår när den finalen av mästerskapet avgjordes.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 09:11

SM virtuell racing powered by Porsche har under en månad kört tre deltävlingar för att igår avgöras med en final. Carl Jansson har under hela mästerskapet varit den jagade och vann två av tre deltävlingar. Endast Robin Östlund lyckades knipa en deltävlingsseger. Och det var mellan dessa herrar finalkvällen skulle komma att stå. Båda vann sina respektive semifinaler och stod i första par i finalen. En fina där Carl Jansson gjorde ett av mästerskapets får misstag där han inte fick en så bra start som han brukar. Men med minsta marginal lyckades han få in sin bil framför Robin Östlund och var sen först genom första sväng. En placering som han sen höll hela vägen in i mål. 


- Det är stort det är det här.  Det är det jär som har varit målet och det som varit i fokus den här månaden så det känns skönt att man har gjort det, säger vinnaren av årets SM virtuell racing powered by Porsche som höll Robin Östlund bakom sig hela racet.

- Han kom lite nära på bakrakan men där kan du inte köra om riktigt, den är så tight. Där var han nära men ut ur chikanen så drog jag ifrån lite som han sen fick jobba ihop under kommande varv och när det blir så då är det svårt att göra något åt det, berättar Jansson som avslutade kvällen med att fira SM-guldet
- Mamma och pappa har köpt lite tårta så det blir väl det.

Tvåa i SM virtuell racing powered by Porsche som arrangerats av KAK blev Robin Östlund och trea i mål var Phillip Fransson.

Mer information och resultat finns på, https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SMVirtuellRacingPoweredbyPorsche/

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg