Hoppa till sidans innehåll

Sebastian Eriksson vinnare av RallyX on Ice

25 MAR 2019 09:00
Efter tre tuffa tävlingsdagar med gästspel av förare från såväl rally-VM som rallycross-VM var det Sebastian Eriksson som körde hem segern i årets RallyX on Ice som avgjordes i Åre.
  • Skapad: 25 MAR 2019 09:00

Det blev en tuff finallördag för både förare och arrangörer när värmen kom krypande över Åre och gjorde isbanan sörjig och svårkörd. Efter de två första tävlingarna ledde Sebastian Eriksson inför finaltävlingen med en poäng före Kevin Eriksson och trea var Oliver Eriksson.

Men båda bröderna Eriksson, Kevin och Oliver missade finalen då de blev utslagna i sina respektive semifinaler. Kevin hade häng på Sebastian in i första sväng i sin semifinal, men gled ut i det svåra underlaget och blev passerad av flera på innerspåret och nådde inte riktigt fram sen för att ta en finalplats i den en semifinal som Sebastian Eriksson var snabbast i. Och Oliver hade en tuff startposition i sin semifinal och i jakten på placeringar satte en snödriva stopp för unge Eriksson.

Med det var det klart att Sebastian Eriksson var segrare av årets RallyX on Ice
- Det känns bra, men nu vill jag ut och vinna tävlingen också, sa Sebastian mellan semifinaler och final.

Eriksson hade norrmannen Ben-Philip Gundersen mot sig i första startled i finalen och det var norrmannen som tog starten.
- Jag spann lite för mycket och kom inte riktigt iväg som jag ville i starten, kommenterade Sebastian Eriksson efter finalen.

Eriksson gav dock inte Gundersen någon lugn färd och var direkt uppe och puffade på honom och visade att han hade mera fart. Sebastian Eriksson valde att ta jokervarvet tidigt och hade sen inga problem att passera Gundersen när norrmannen tog sitt jokervarv och med det säkrade Eriksson veckans andra delseger och drygade ut slutpoängen till 91 poäng före totaltvåan Kevin Eriksson som stannade på 71 poäng.
- Det var otroligt svårkört redan i semifinalen och det blev ännu svårare nu i finalen. Men jag har verkligen njutit hela den här veckan. Jag tycket alla veckor skulle vara så här, sa Eriksson efter målgång. Sebastian Eriksson som även körde hem SM-guldet i sprintrallycrossen under SM-veckan vinter i Sundsvall tidigare i år.
- Två totalsegrar på två månader. Året kunde inte ha börjat bättre, kommenterade Sebastian Eriksson efter segern i Åre.

Under dagarna i Åre avgjordes även RallyX on Ice för crosskarts där totalsegraren blev Julle Ljungdahll.

En repris av finaldagen i åren finns att se här på SBF-Play. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link