Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bastien Baudin

Solberg vill samla erfarenhet i Portugal

19 MAJ 2022 16:07
Planen var att Oliver Solberg skulle stå över Rally Portugal. Istället gick 20-åringens sponsorer in och såg till att Oliver står på startlinjen i helgens VM-tävling.
  • Skapad: 19 MAJ 2022 16:07

Inför säsongen fick Oliver besked om att "dela" en bil med spanjoren Daniel Sordo i  värstingklassen. Efter att ha kört säsongens tre första VM-tävlingarna i Monaco, Sverige och Kroatien, är det nu Sordos tur på portugisiskt grus.

För att Oliver inte ska missa mycket viktig erfarenhet genom att stå över en VM-tävling, gick sponsorerna samman och hyrde en Hyundai i20 N Rally2-bil till det unga stjärnskottet.

- Jag är evigt tacksam mot mina sponsorer som ger mig den här chansen. I rally betyder erfarenhet av de olika tävlingarna så mycket, och nu ser de till att jag inte missar den här möjligheten i Portugal, säger Oliver Solberg.

Han kommer att tävla i den näst högsta klassen tillsammans med bland andra Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen och ett rekordstort startfält som innehåller många förare i världsklass.

- Jag kan inte säga annat än att det var lite tråkigt att lämna över "nycklarna" till värstingbilen i20 N Rally1 till Dani Sordo. Samtidigt är det enligt plan och som det ska vara i år. Rally2 skiljer sig mycket från Rally1-bilen. Men det är bra för mig att få erfarenhet av olikafbilar i så många tävlingar som möjligt.

Rally Portugal är säsongens första grusrally.

- Det är alltid svårt att veta vad det är för grepp vi kan förvänta oss. Eftersom vi är nära Atlantkusten kan vädret förändras både snabbt och drastiskt. Dessutom kommer vi att tävla på en mängd olika vägytor med damm, lera och stenar. Vi vet att detta är ett ganska tekniskt rally, och både däckval och noter kommer att vara viktiga.

Solbergs mål är att skaffa erfarenhet och genomföra tävlingen. Samtidigt vill han slåss om topplaceringar både på specialsträckorna samt totalt i Rally2-klassen. Tävlingen är det första den här säsongen där Oliver Solberg kan dra nytta av sina egna noter från fjolåret (5:e plats).

– Det råder ingen tvekan om att vi hade bra erfarenhet förra året. Nu måste vi bygga vidare på det, säger Solberg.

Rally Portugal drar igång med en kort sträcka på torsdagskvällen och avslutas efter 21 specialsträckor på söndag eftermiddag.

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg