Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Superfinal i rallycross nu i helgen

06 AUG 2020 10:23
I helgen körs samtliga SM-finaler i rallycross på Westombanan i Arvika. Stentuffa fighter är att vänta. Många känner sig kallade, vilka som åker hem med medaljerna återstår att se. Allt kan ses live på sbfplay.se Här får du läget inför finalhelgen.
  • Skapad: 06 AUG 2020 10:23

Nationella klasserna Supernationell, 2400, JSM (Junior-SM) och RM2150 har lockat en imponerande skara förare 2020. De fyra första deltävlingarna hade totalt över 80 deltagare varje gång! Det är fler än på många år! Till finalen är det nästan 80 ;-) (78) Det är imponerande då man vet att bara 12 SM-medaljer ska delas ut bland dessa. Förarna älskar sin sport och kör för publiken! (Det verkar inte spela någon roll om publiken är på läktarna eller på webben. Strongt!)


I 2400 väntar vi en tuff uppgörelse om guldet mellan Simon C Claesson och Per Berglund. 5 poäng skiljer, men det är 30 att köra om. Det är en större lucka ner till bronsplatsen. Där finns Rasmus Ohlsson, Rasmus Carlsson och Rasmus Karlsson inom 7 poäng, så där kommer att bli fight. Vi får även se ett intressant inhopp av ”en gammal mästare”. Mattias Ohlsson är supersugen på att köra Rallycross efter några säsonger i Crosskart. Kan han rubba någon av herrarna ovan tro?   

I JSM är det ynka 2 poäng mellan Filip Martinsson och Klara Andersson. Båda kör fort i Arvika, men de får se upp för Alexander Jeppsson som bara ligger 6 poäng bakom och har verkligen ångan uppe! Värmlandsföraren Linus Björk imponerade i finalen förra året. Även han har en hypotetisk chans på guldet, men såklart även på övriga medaljer.

I största klassen RM2150 är det hela 7 förare som teoretiskt kan ta guldet. Självklart krävs det ett under om 7:an ska ta hem det, men möjligheten finns för det är jämnt. I toppen har vi fjolårsmästaren Björn ”Putte” Alvarsson som närmast efter sig har August Krokström, bara 2 poäng skiljer dem åt. 12 poäng efter August ligger förra årets JSM-mästare Jens Högbom och han har tre Värmlandsförare inom 6 poäng efter det. Marius Tangen, Anton Eriksson Therus och Jim Jansson vill självklart visa vem som är kung av Westom, så det kommer att bli strid på kniven.

Supernationella mönstrar ett större startfält än tidigare i år. Ingen kan göra något åt suveränen Per-Erik Blomqvist som är klar guldmedaljör, men många vill visa vad de kan. Här hoppas vi på goda fighter och show för de som tittar.


I Supercar kommer vi bland annat att få se världsmästare Johan Kristoffersson på sin hemmabana. Han kommer att få tampas med kanske den ende som är mer känd än han själv i Arvika. Legenden Per Eklund kommer till start i sin VW Beetle. Det här blir mycket intressant! Är gammal äldst? Finns det någon som kan rubba dessa båda är det nog Oliver Eriksson. En bra dag gör han underverk och då kan saker hända.

Supercar Liten har hemmaföraren Simon Olofsson i ledarposition i SM, men bara 4 poäng före Linus Östlund. Lite längre ner väntar vi oss en hård fight om bronset mellan Mats Oskarsson, Jimmie Walfridson, Marcus Höglund och Nils Andersson.

Se hela helgens sändningar på www.sbfplay.se

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg