Hoppa till sidans innehåll

Svensk Bilsport ansluter sig till Crashtag

03 MAJ 2022 07:16
Det framtagna incidentrapporteringssystemet Crashtag blir nytt hjälpmedel för Svensk Bilsport i arbetet för en säkrare bilsport.
  • Skapad: 03 MAJ 2022 07:16

Crashtag är ett incidentrapporteringssystem som ger möjlighet att enklare samla information från olyckor och tillbud på samma ställe. Programmet som utvecklats i Australien av AIMSS (Australian Institute for motorsport safety) med stöd av internationella förbundet FIA kan användas via appar, surfplattor eller en dator.

– Vi vill verkligen ta ett helhetsgrepp om säkerhetsfrågor inom bilsporten och vi ser Crashtag som ett första steg i ett större arbete som kommer att ge utövare och arrangörer bättre verktyg att arbeta med säkerhet kring våra arrangemang, säger Rickard Johansson Svensk Bilsports säkerhetsansvarig.

Crashtag är idag ett system som redan används i flertalet länder såsom Australien, Nya Zeeland, Storbritannien samt att Kanada är på väg att lansera det.

Med Crashtag kan vem som helst som finns i anslutning till en tävling och som har information om en incident ladda upp det till en tävlingsledning. Datan som samlas in till tävlingsledningen är inte öppen för alla och kommer att stanna i Sverige. Ingen data kommer per automatik skickas till någon annan. Men med flera länder som använder programmet kommer den samlade informationen vara en stark del i utvecklingen av säkerhetsarbetet.

– Att det är digitalt gör att vi enklare och snabbare kan få tillgång till data som kan ligga till stöd vid beslut eller förändringar som gäller säkerhet, säger Johansson.

Tiden för när Crshtag kan komma att börja användas i Sverige är ännu inte satt. Inte heller vilka sportgrenar som är först ut

– Det är en startsträcka nu när vi ska starta i gång systemet, översätta och arbeta med frågeställningarna så de passar oss samt i nästa steg lära upp våra arrangörer i det. Men målbilden är att vi ska vara i gång och testa på någon sportgren och några tävlingar under hösten för att sen gå skarpt i några sportgrenar nästa säsong och där efter fylla på med sportgrenar, avslutar Rickard Johansson.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg