Hoppa till sidans innehåll

Svenskar i kamp om EM-guld i dragracing

08 SEP 2016 07:00
Till helgen kör dragracingen sin finalhelg på Sanata Pod i England. I klassen Pro Modified, är kampen om mästerskapet stenhård.
  • Skapad: 08 SEP 2016 07:00

Efter att ha gjort en tidig sorti i Scandinavian Internationals såg mästerskapsledaren Michael Gullqvist sin ledning krympa till endast åtta poäng före schweizaren Bruno Bader. Nu väntar en tuff finalhelg på Santa Pod.
Den schweiziska föraren Bader är framgångsrik på Santa Pod. Han vann där i början av säsongen och kommer att göra allt han kan för att slå regerande mästare och ta över Pro Mod-titeln.

Men Bader är inte den enda kandidaten att utmana Gullqvist. Svenske Mats Eriksson, förra årets tvåa, är bara 26 poäng efter Gullqvist. Johan Lindberg är fyra, men är 64 poäng efter ledaren. David Vegter och Thomas Stiefel är femma och sexa inför finalhelgen i England.

I klassen Pro Stock är det en kamp mellan två svenskar i toppen. Jimmy Ålund leder mästerskapet och kommer att försöka vinna sin tionde FIA European Pro Stock titel på Santa Pod. Men han jagas av Bengt Ljungdahl. Ljungdahl som var den som var snabbast av de båda senast på Tierp då han i finalen slog Åhlund.
- Jag är riktigt laddad och ser fram emot att släppa kopplingen på ett fullsatt Santa Pod. Vi har banrekord på alla banor vi kört på utom Santa Pod, meddelar Ljungdahl på sin Facebooksida.

Ett reportage från den tävlingen signerat SVT Sport kan ses här.

Mer om EM-finalerna i dragracing finns på, http://www.dragracingeurope.eu/fiaedc/


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link