Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bogdan Barabas

Tidemand jagar serieledning i Turkiet

17 SEP 2020 10:54
VM-serien i rally kommer efter Estland till Turkiet för den femte deltävlingen av årets kortade serie. Efter tredjeplatsen i klassen WRC2 i Estland ligger Pontus Tidemand och hans co-driver Patrik Barth tvåa i mästerskap.
  • Skapad: 17 SEP 2020 10:54

I den högsta serien WRC leder sexfaldige världsmästaren Sébastien Ogier, Toyota, niopoäng före teamkollegan Elfyn Evans. Trea är världsmästaren från 2019, Ott Tänak, Hyundai. 


I WRC-2 är det norrmannen Mads Östberg som leder före Pontus Tidemand som harett väldigt lovande utgångsläge för att fortsätta poängjakten tillsammans med Toksport WRT när VM-serien gästar Turkiet. Nu är det dock inte hastighet som står i främsta rummet, utan smart körning, när VM-cirkusen når Turkiet.

- Vi satsar utan tvekan på toppen. Jag har tävlat i Turkiet två gånger tidigare och även om jag vet exakt hur svårt det är, känns det bra att jag har erfarenhet med mig. Dessutom vet jag att Skodan är en stark bil som passar perfekt i ett tufft rally som det här, säger Pontus Tidemand.

Rally Turkey är en av årets hårdaste utmaningar i VM-serien. Med höga temperaturer, ibland på över 30 grader, och väldigt skrovliga vägar med mycket stora stenar, ställs höga krav på både man och maskin. Bland sydvästra Turkiets berg är det en klok strategi som är det vinnande konceptet snarare än fart.

- Det gäller att undvika problem i den utsträckning det går och att ha lite flyt, förklarar Tidemand och fortsätter.
- Man måste nästan räkna med att åka på någon punktering under tävlingen, men det är samma utmaning för alla. Sträckorna är i stort sett samma som förra året så jag känner att jag har koll på dem och i ett såpass speciellt rally som det här betyder den erfarenheten mycket.

Rallybasen är belägen nära staden Marmaris och tävlingen startar i stadskärnan på fredag eftermiddag för att sen följas av två inledande sträckor. Lördagen är den distansmässigt längsta dagen och är exakt identisk med programmet från 2019, medan det på söndagen är upplagt för en rafflande avslutning med bland annat rallyts längsta sträcka.

SVT sänder fredag, lördag och söndag från VM-tävlingen i Turkiet, https://www.svtplay.se/motorsport-rally-vm

Mer information om rally-VM på, www.wrc.com

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg