Hoppa till sidans innehåll

Timmy Hansen ny VM-ledare

26 MAJ 2019 19:20
Det blev skifte högst upp i VM-tabellen när den fjärde deltävlingen av VM-serien i rallycross i helgen kördes på Silverstone i England. Det är fortsatt en Hansen i topp, men nu Timmy istället för Kevin. Svenska segrar även i EM och RX2.
  • Skapad: 26 MAJ 2019 19:20

Under lördagen visade Timmy Hansen ingen nåd mot sina medtävlare och även om det var jämt mot tysken Timo Scheider i andra kvalrundan var det Timmy Hansen som gick till halvtidsvila med full pott. Värre blev det för svensken under söndagen då den norske stjärnan Andreas Bakkerud hittade farten och då var det Bakkerud som tog hand om de två kvarvarande kvalomgångarna.

Bakom skuggade såväl Kevin Hansen som finländaren Joni Wiman. Både Bakkerud och Timmy Hansen vann sina semifinaler medan Joni Wiman rullade i kurvan efter hoppet och Kevin Hansen fastnade i jokern.
- Ett förarmisstag. Vi ska kolla så att inget är fel på bilen men jag tror helt enkelt att det var mitt fel. Men det är lite surt, jag tappar viktiga poäng, sa Kevin Hansen efter tävlingen.

Och det stämmer för med dagens seger går Timmy Hansen om Kevin och är nu i VM-ledning med fyra poäng före lillebror.
- Gårdagen var bra men idag har vi fått kämpa lite mer. Det var blandade känslor när jag gick i mål i semifinalen och så var inte Kevin kvar bakom mig. Det är tråkigt. Vi har byggt upp det här teamet för året tillsammans i familjen och vi vill så klart att det ska gå bra för oss båda, men nu blev det så här, säger Timmy Hansen och fortsätter.
- I finalen kom jag inte riktigt iväg och det blev trångt in i första kurvan bakom Bakkerud. Sen jagade jag honom och satte ett bra varv och var precis bakom honom i hårnålen och då var det så skönt att höra att jag skulle ta jokern. Efter den satte jag ett perfekt varv och kunde ta mig förbi honom när han kom ut från joker, säger Timmy Hansen som nu är etta i VM-tabellen.
- Det känns såklart härligt, avslutar Timmy Hansen.



Men Timmy Hansen var inte ensam om att stå på pallen. Anton Marklund var trea bakom Bakkerud och med det tog Marklund sin första pallplats i VM.
- Det känns skönt. Vi var snabba i Belgien. Snabba här också, men vi har haft lite problem med starterna och en del otur. Nu fungerade allt och jag kan säga att det är en nöjd Anton Marklund som står här nu, sa Anton Marklund efter prisutdelningen.

I RX2 klassen körde Oliver Eriksson hem full pott då han vann alla heaten.

Även i premiären av EM-serien blev det svensk seger då Robin Larsson segrade.

Mer information på, www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg







 



Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.png

Leverantörspartner

Folksam_logga

Samarbeten








VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg





Tillsammanslogga -21.jpg



Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png