Hoppa till sidans innehåll

Tobias Olsson historisk med sitt SM-guld

02 FEB 2019 21:34
Idag gjorde Virtuell bilsport premiär på SM-veckan. Men det var också första gången som e-sporten tävlade i SM-veckan någonsin. Och den som blev historisk var Tobias Olsson.
  • Skapad: 02 FEB 2019 21:34

Tobias Olsson vann alla sina heat. Kval, semifinaler och finaler. Ingen kunde stoppa Tobias Olsson från att skriva in sig i historien när han satte alla övriga konkurrenter på plats. Närmast bakom var Robin Fredriksson.
- Nja, jag vet inte om jag kunde gjort så mycket mer. Tränat mer kanske. Men jag ser att en del går lägre i downforcen, men det gäller att få alla inställningar rätt då också. Men det känns skönt med silver och att inte åka hem tomhänt, sa Fredriksson efter tävlingen.

Tobias Olsson sa själv innan tävlingen att han inte är någon superexpert på inställningarna, men att han skulle våga lite mer med just downfocen för att få hög toppfart och kunna nyttja den på den långa raksträckan och få med farten där. Något som fungerade väl.
- Jag var hårt jagad bakifrån men det gick bra. Jag hade koll rakt igenom och i andra finalheatet var det bara att ge fullt från början, sa Olsson som även hyllade dagens tävling.  
- Hela evenemanget har varit bra och det här är en växande gren så det var magiskt att vara med här på SM-veckan, avslutade Olsson.

Trea i SM-premiären blev Michael Haflidason.

Skribent: Sören Emmervall
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info