Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskar till start i rallycross-VM

07 MAR 2019 09:26
Igår släpptes hela listan över de team och förare som kommer till start i årets VM-serie i rallycross och bland dem finns tre svenskar.
  • Skapad: 07 MAR 2019 09:26

VM-serien i rallycross fick en tuff utgång på fjolåret då tre fabriksteam meddelade att de klev av till i år. Och med VW, Audi och Peugeots frånvaro försvann även fyra starkt lysande stjärnor inom rallycrossen. Sebastien Loeb, Mattias Ekström, Petter Solberg och Johan Kristoffersson. Bland de fyra finns samtliga världsmästare inom rallycrossen. Solberg vann de två första VM-åren, därefter Mattias Ekström och 2017 och 2018, Johan Kristoffersson. Med ingen av dessa till start i årets serie blir det en ny världsmästare i rallycross 2019. Och det kan mycket väl bli en svensk. 

Tre svenskar finns med bland de förare som igår presenterades när VM-arrangören släppte listan för årets startfält. Anton Marklund kommer att fortsätta som han avslutade förra året i GC Kompetetion-teamet som i år blir fyra Renaultbilar. Förutom Marklund, som segrade i EM 2017, kommer teamchefen Guerlain Chicherit köra samt de båda tidigare RX2-vinnarna  franske talangen Cyril Raymond och belgaren Guillome de Ridder.
- Vi har jobbat tillsammans med GCK sedan i juli  och äntligen är det klart, säger Marklund som under vintern varit med och vidareutvecklat bilen inför årets säsong.
- Jag känner mig verklige hemma i teamet och med den utveckling vi gjort är jag säker på att vi kommer kunna vara med och köra om topp-placeringarna i år, säger Anton Marklund. 

De andra två svenskarna i VM-serien blir bröderna Timmy och Kevin Hansen som kommer till start i sina fjolårsbilar i team Hansen MJP. För Timmy fortsätter sviten VM-starter när han första helgen i april rullar ut på griden i årets första deltävling. Storebror Hansen är en av få förare som kört alla VM-tävlingar och han har alltid varit topp sex totalt och med ett VM-silver som bäst 2015.
- Det har varit en lång vinter med mycket jobb och det känns skönt att allt nu är klart och jag känner mig trygg med bilen vi har och vet vad den går för, så nu väntar ett spännande år, säger Timmy Hansen. 

 

Timmy Hansen får sällskap i teamet av lillebror Kevin Hansen som 2016 blev den yngste Europamästaren genom tiderna.
- Det känns fantastiskt att vara tillbaka i VM som ett familjeteam. Efter en full säsong i VM förra året känner jag att jag kan vara bland de snabbaste, nu gäller det att ta nästa kliv och pressa på för att köra hem pallplatser, säger Kevin Hansen. 

Även om Mattias Ekström, världsmästaren från 2916, inte själv kommer till start bakom ratten finns han och team EKS med när han blir stallchef för ungraren Krisztian Szabo som redan under fjolåret körde i EM för EKS. 

VM startar första helgen i april på nya banan Yas Marina Circuit i Abu Dhabu.

Mer information om VM finns på www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link