Hoppa till sidans innehåll

Tronskifte i rallycrossens VM-tabell

22 AUG 2021 19:15
Timmy Hansen. Så heter den nya VM-ledaren i rallycross. Det står klart efter att den andra deltävlingen av serien avslutats i Höljes.
  • Skapad: 22 AUG 2021 19:15

- Äntligen. Fantastiskt att få vinna här i Höljes, säger vinnaren av årets tävling i Höljes, som med segern kliver upp i mästerskapsledning, sex poäng före lillebror Kevin Hansen.

Det var lillebror Hansen som var i topp när samtliga team rullande in till Höljes för ännu en magisk helg i Värmland. Men helgen studsade inte riktigt Kevin Hansens väg under kvalkörningarna. Det vände lite i semifinalen där han placerade sig bakom Johan Kristoffersson och efter att Kristoffersson landat på kurbsen, en landning som orsakade dubbelpunktering och med det ett uttåg för Kristoffersson i semifinalen, kunde Kevin Hansen avancera och vinna heatet. Med det fick han gå ut i första par med storebror i finalen.

En final som Timmy Hansen tog hand om direkt från starten och därefter var det ingen som kunde matcha världsmästaren från 2019. Med Kevin Hansen in i mål som tvåa säkrade Team Hansen den andra raka dubbelsegern i VM.

Timmy Hansen och Kevin Hansen firar seger i rallycross-vm Sverige -21 webb.jpg


- Det har varit en rolig helg att köra här i Höljes. Min bil är bra och banan är bra och bra fighter med Johan, Kevin Abbring och Kevin. De är snabba så det har verkligen krävts bra körning. Det var synd att inte få köra mot Johan i finalen, synd om honom att det skulle sluta som det gjorde i semifinalen. Det påminner oss om att det inte är självklart att bilen och allt håller alla heat, säger Timmy Hansen som lyfter fram segern som en stor lagseger.

- Fantastiskt bra jobbat av alla våra mekaniker som sliter dag ut och dag in för att få bilen i tipp topp, så den här segern är till dem, avslutar den nye mästerskapsledaren Timmy Hansen som nu leder VM-serien på 57 poäng, sex poäng före Kevin Hansen. Krisztían Szabó är trea på 40 poäng. Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson är femma med 37 poäng.

Anton Marklund krasch VM Sverige -21.jpg


EM-klassen i rallycross hade sin seriepremiär i Höljes. Och det såg ut att kunna bli en riktigt bra svenskdag även där, med en Anton Marklund som höll ett svårslaget tempo för övriga förare att hinna med i. Men i stället för segerintervju fick Anton Marklund berätta vad som hände i q4 där han rullade tre varv efter att ha gått högt upp vänster när Andrea Dubourg kom ut från sin joker. Marklund gick i kanten på den nyasfalterade remsan på vallen i ingången till kurva tre. Där efter var Marklund passagerare bakom sin ratt när bilen slog upp och började rulla.  

- Det var onödigt och mest surt då teamet gjort ett kanonjobb och bilen har varit kanon, sa Marklund efter smällen som satte bilen ur spel helt.

- Den är skrot, men jag mår okej. Har mest ont i musklerna runt om i hela kroppen.

EM-klassen blev nu en norsk framgång när Thomas Bryntesson tog hem segern.

I den eldrivna klassen RX2e som i år körs som en full serie vann Jesse Kallio före Fraser Mcconnell och trea var Isak Sjökvist.Mer om VM finns på, www.fiaworldrallycross.se
Allt om den nya el-bilsserien RX2e hittas här, https://fia-rx2e.com/
Och mer om de två VM-teamen finns på, https://www.jcraceteknik.com/ och https://hansen-motorsport.se/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg