Hoppa till sidans innehåll

Tuffa fighter om gulden i SM-veckan

25 MAR 2022 19:57
Rally, rallycross och crosskart avslutade bilsportens del i SM-veckan med en sprintsträcka där det blev en hel del tuffa fighter om SM-medaljerna.
  • Skapad: 25 MAR 2022 19:57

Efter många om och men och mängder med tid från funktionärerna i Piteå MS och Morjärv MS kunde till sist rally, rallycross och crosskart komma till start i SM-veckan. Planerna från tävling på motorstadion i Piteå landade i en sprintsträcka för samtliga klasser i Morjärv, där förhållandena blev tuffa mot slutet av tävlingen på den hårt prövade isen.

Patrik Hallberg vinnare SM-veckan 22 Pall.jpg
Casper Jansson, Patrik Hallberg och Mattiaas Olsson

I crosskart Xtreme-klassen var det Patrik Hallberg som knep guldet. Men det satt långt inne. Med ett mindre lyckat race i det första av två finalheat fick Hallberg gå ut som första förare i den andra omgången. Där efter var det bara att vänta in konkurrenterna. Men när sista förare rullat i mål stod det klart att ingen rådde på Hallbergs totaltid.

– Det var jobbigt efter första. Men jag gick undan lite för mig själv och laddade om ordentligt till andra. Sen är det är jobbigt att åka först och stå och vänta. Men det gick bra. En härlig känsla nu. Det här en seger som jag värderat högt, sa vinnaren i Crosskart Xtreme, Patrik Hallberg efter segern.

Jonas Ökvist SM-veckan 22 vinnare.jpg

I rallycrossen var det hemmaföraren Jonas Ökvist som var tredje snabbast i kvalet. Men väl i första finalheatet satte Ökvist ner foten med den snabbaste tiden. Och även om Andreas Israelsson och Mattias Jansson bjöd upp till fight i sista heatet var det ingen som kunde mäta sig med Jonas Ökvist idag. När han som sista förare i klassen korsade mållinjen var hemmasegern ett faktum.

– Rattrosten är ju total så det var först på slutet som jag fick upp farten tycker jag. Men det här var riktigt roligt och ett stort tack till föreningarna som gjort det här möjligt. Vi vet alla hur förutsättningarna varit. Så tack, sa Jonas Ökvist efter målgången.

Jari Liten vinner 4wd SMveckan 22WEBB.jpg

Ny bil. Ny kartläsare. Kanske inte en kombination som gör att det förväntas ett SM-guld. Men allt bli inte som förväntat. Det visade Jari Liten och kartläsaren John Stigh idag när medaljerna skulle fördelas i rally 4wd. För där stod det klart att både den nya bilen och den nya kartläsaren passade Jari Liten perfekt. Närmast stod kampen om guldet mot Michael Wikström och Lennart Nilsson som efter kvalet såg ut att ha ett lite övertag. Liten och Stigh var trea efter kvalkörningen. Men Jari Liten gjorde ett riktigt bra första heat i finalen och inför sista heatet hade Liten och Stigh ett litet övertag att gå på och det räckte hela vägen till guld.

– Det är obeskrivligt. Första vintern i den nya bilen tillsammans med John. Utvecklingen har gått så fort framåt för oss och det här resultatet, det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är makalöst. Jag kan inte göra något annat en att vara enormt lycklig, summerade Jari Liten dagen.

Isac Nordström vinner sm-veckan ra2wd.jpg

Dagens största segervrål stod Isac Nordström och kartläsaren Karl-Johan Borhammar för när de jublade in i SVT-kameran efter att guldet var klart i rallyklassen 2wd.

– Det känns svinbra. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Jag har längtat länge efter det här och det här är en seger till alla som hjälper mig hela tiden, så tack till alla, sa Isac Nordström efter tävlingen.

Hela sändningen kan ses i efterhand på SVT play.
https://www.svtplay.se/video/34606564/sm-veckan/sm-veckan-rally-rallycross-och-crosscart?id=KQdmAX1


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg