Hoppa till sidans innehåll

UTV gör sitt intåg i Bilsporten

17 NOV 2015 09:45
Näst sista helgen i oktober kördes Gotland Grand National. Världens största endurotävling som har körts på Gotland i över 30 år. I år med över 2500 anmälda förare. Helgen efter på samma arena kördes tävlingen för både ATV och den nya bilklassen UTV.
  • Skapad: 17 NOV 2015 09:45

Det som på kort tid håller på att etablera sig som en ny gren inom Svensk Bilsport går under namnet UTV. En UTV är egentligen en ATV (All-terrain vehicle) fast med bur, stol, fyrpunkts bälten och ratt.  Och intresset för den nya grenen är stort. Crosskartutskottet fanns på plats under Grand National-helgen på Gotland för att på nära håll studera tävlingen. En tävling där UTV-klassen körde en bana på 8 kilometer. Den banan kördes i tre timmar och den förare som körde flest varv under den utsatta tiden segrade. Stopp gjordes endast vi tankning. Och det blev Andreas Sorlie Auberg från Norge som fick kliva överst på prispallen.
- Riktigt roligt att vara på plats på Gotland och se intresset för denna nya gren. Det här är något som vi inom utskottet tror kommer bli riktigt stort, säger Håkan Persson, ordförande i Crosskartutskottet och fortsätter: 


- Vi håller som bäst på att ta fram ett reglemente till kommande säsong för dessa bilar så att de som redan visat intresse verkligen kan få komma ut och tävla under nästa år. Jag tror att den kommer bli riktigt stort och det finns även en ny målgrupp för bilsporten här då många förare kommer mer från motorcykelåkandet, men som nu vill testa nytt. Så för oss känns det viktigt att fånga upp detta nu och det ska bli intressant att följa utvecklingen av UTV, avslutar Persson. 

UTV Start Gotland -15

 

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link