Hoppa till sidans innehåll

VM-rallycross i SM-veckan vinter 2020

21 JAN 2020 11:35
Det blir VM-rallycross när SM-veckan vinter gästar Luleå och Boden senare i år. För andra året i rad kommer det köras SM i virtuell bilsport i SM-veckan. I år med det officiella FIA World Rallycross Championship-simulatorspelet DiRT Rally 2.0.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2020 11:33

Redan i mitten av januari användes DiRT Rally 2.0 för att utse mästarna i World Series med final på Autosport mässan i England. Och precis som i den verkliga rallycrossen höll sig Sverige långt fram genom Daniel Johansson som knep bronsmedaljen.

Vilka som kommer köra om de ädla SM-medaljerna i mars återstår att se. Men intresset från fjolårets SM som kördes under SM-veckan i Sundsvall pekar mot att det kommer bli tufft att ta sig fram genom kvalen.
- SM-veckan och tävlingen i Sundsvall var ett stort lyft för oss som arbetar med virtuell bilsport inom Svensk Bilsport. Vi ser ett växande intresse och vi ser även runt oss hur den här industrin växer snabbt. Tekniken går framåt och flera företag säljer nu allt från enklare simulatorriggar till riktigt utvecklade körsimulatorer. Vilket naturligtvis är bra för utvecklingen, säger Eric Stranne, ordförande i Svensk Bilsports virtuella bilsportutskott.

Företaget Codemasters som ligger bakom DiRT Rally 2.0 tillsammans med FIA World Rallycross ligger inte på latsidan. Redan finns de senaste banorna från VM-serien med, både Abu Dhabi och Sydafrika, samt en uppdatering av klassiska Lydden Hill.

SM kommer att vara uppdelat i två separata delar; först ett onlinekval och sedan finaler på plats i Luleå under SM-veckan i mars 2020.

Onlinekvalet kommer att sträcka sig över tolv olika perioder där vinnaren från varje period kommer kvalificera sig vidare till SM-veckan. Bilar och banor som körs kommer skifta mellan varje period. Finalen under SM-veckan i Luleå genomförs som en traditionell rallycrosstävling med 4 kvalheat, semifinaler och final i stationära simulatorer på plats i publik arena.

Mer information om hur tävlingen och hur du kan kvala in finns här, https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SM-VeckanVinter2020/

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png