Hoppa till sidans innehåll

VM-seger till Kevin Hansen

08 APR 2019 08:44
Han har segrar i det mesta han kört i rallycrossen. Nu har Kevin Hansen även en seger i VM.
  • Uppdaterad: 08 APR 2019 08:44

Premiärhelgen av årets VM i rallycross kom att handla mycket om Hansen. Kevin Hansen visade tidigt att teamet och bilarna var att räkna med även i årets serie.

Men det var storebror Timmy som var snabbast och i topp efter fredagens två kvalomgångar. Han var på väg mot en ny bra tid i kval tre när han blev hårt påkörd av Andreas Bakkerud där jokervarvet och originalvarvet möttes. En påkörning som senare kostade norrmanen en diskning. För Timmy Hansen kostare det resten av tävlingshelgen då skyddsburen tagit för mycket skada av kollisionen. 

Med de två snabbaste efter dag ett borta öppnade det upp för jagande Kevin Hansen som var snabbast i både q3 och q4. Närmast bakom var finländaren Niclas Grönholm. Och det var mellan dessa det skulle komma att stå efter att de kört hem segern i sina semifinaler. 

Hansen tog starten i finalen men jagades hårt av Grönholm. Tillslut var finländaren så nära att han i banans  hårnål lyckades knuffa sig förbi och vara först i mål. En omkörning som domarna sen dömde som ojust och med det var det tvåan i mål Kevin Hansen som blev vinnare av rallycrossens VM-premiär. 

- Den här segern är för Timmy, det är han som skulle haft den. Men jag är otroligt glad för detta. Allt det hårda jobb som lagts ner för att vi ska vara i VM i år och så står vi överst, det är underbart. Niclas kom och överlämnade förstapriset. Han var besviken förstås men inga ”hard feelings” mellan oss. Och det är aldrig roligt att vinna i domarrummet, men nu har vi förstapriset och det känns bara bra, sa Kevin Hansen efter tävlingen. 

För seriens tredje svensk, Anton Marklund tog det slut i semifinalen då han fick lettländaren Reinis Nitiss bil på sig efter det att Nitiss gått över de branta curbsen och med det fick en flygtur. 

I mästerskapet leder nu Kevin Hansen före Niclas Grönholm. Trea är lettländaren Janis Baumanis. 

MEr information på, www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link