Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Adielsson vill ta medalj även i virtuell bilsport

23 MAJ 2020 10:30
Han har redan SM-medaljer i rally. Nu vill han ta det även i virtuellt rally. Mattias Adielsson har efter sin tredjeplats i femte deltävlingen kopplat ett litet grepp om bronset.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2020 10:30Den femte av sex deltävlingar i #sm virtuell bilsport rally by Hankook kördes i USA och återigen blev det Robin Jonsson som var snabbast för Daniel Johansson. Och med det säkrade Jonsson guldet före Johansson.

Från första start har det varit en kamp mellan Robin Jonsson och Daniel Johansson som båda varit i en klass för sig. Bakom dem fortsätter nu fighten om bronsmedaljen där Mattias Adielsson just nu är den som har greppet om den. Om det står sig blir Mattias Adielsson bästa ”verkliga” rallyförare att ta medalj och med det skulle Adielsson bli först med att ha SM-medalj i både vanligt och virtuellt rally. Elva poäng skiljer till jagande fyran Andres Zetterlund.

- Jag har kämpat stenhårt, men de där framme åker grymt fort och är otroligt snabba.  Inför USA var det fullt fokus på min prestation och inte titta på Robin och Daniel så mycket som jag gjort tidigare. Ska man hålla deras fart hela tiden är det lätt att man åker av. Så nu var det mer fokus på mitt race.
Men jag rullade ändå på tredje men efter det skärpte jag till mig och då gick det bra och hade bra tider mot de två där framme, säger Mattias Adielsson som i sista deltävlingen får ta sig an Rally Sweden, en tävling som han kört på riktigt.

- Jag gillar Sverige i Dirt-spelet skarpt med snö och allt och jag gillar verkligen det rallyt i verkligheten så det ska bli spännande och målet är att bli bästa riktiga rallyförare och ta en SM-medalj, avslutar Mattias Adielsson. 

Här finns samtliga resultat.

Var med och tävla med Hankook
Nu har Du chansen att vinna ditt livs adrenalinupplevelse och en uppsättning av testvinnande sommardäcket Hankook Ventus S1 Evo3. I samarbete med SM i Virtuellt Rally sydkoreanska Hankook Tires så kommer en av er som svarar rätt på två frågor och övertygar juryn om varför just du skall få åka riktig rallybil med en landslagsförare i äkta rallyterräng.

Vinnaren får såklart ta med sig en våghalsig kompis. Tävlingen pågår till den 1 juni.  

Trampa ner kopplingen, tryck gasen i botten, gnugga geniknölarna och tävla på www.Vinnhankook.se

Här kan du se senaste magasinet från #sm virtuellt bilsport rally by Hankook.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png