Hoppa till sidans innehåll

Alfred Nilsson – Handplockad och klar för BMW Team Italia i italienska GT mästerskapen

08 APR 2021 14:05
Alfred Nilsson kommer under 2021 att ta ett avgörande steg mot den absoluta toppen i GT racing.
  • Skapad: 08 APR 2021 14:05

Under torsdagen blev officiellt att han under 2021 kommer att köra för det officiella BMW Motorsport teamet och de regerande italienska mästarna, BMW Team Italia i deras juniorsatsning för att skola framtidens stjärnor. 

Under föregående vecka var Alfred i Italien för en två dagars testkörning tillsammans med teamet på den italienska banan, Misano World Circuit.

Testdagarna var till för att teamet skulle utvärdera olika testprogram och de olika förarna. Alfred höll sig redan från första varvet upp i toppen, både inom teamet och även i toppen för samtliga team som var på plats. Slutresultaten visade att Alfred var snabbast under båda dagars testning. Som referens fanns även 2020 års mästare med under de 2 testdagarna på Misano World Circuit.

BMW Team Italia drivs av erkända Roberto Ravaglia som är en av Touring och GT racingens största namn genom tiderna med titlar för BMW Motorsport i DTM och VM i Touringcar. Möjligheten att nu få en sits hos BMW Team Italia, ger Alfred en unik möjlighet för ett fortsatt framgångsrikt samarbete med BMW. Ravaglia och BMW Team Italia har sedan många år jobbat med att scouta och ta fram de största junior talangerna med målsättningen att skola dom inom BMW Motorsport och sedan slussa ut dem i andra BMW Motorsport satsningar i Världen.

- Vi är väldigt glada att vi fått Alfreds signatur på kontraktet och vi ser fram emot att jobba tillsammans i ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete, säger Roberto Ravaglia, teamchef BMW Team Italia.

De italienska GT mästerskapen startar i mitten av maj månad, innan dess är det mycket förberedelser och tester som återstår för landslagsföraren Alfred Nilsson innan han och teamet är helt redo för att försvara fjolårets titel.

- Det känns helt underbart att presentera denna satsning och nu rikta om fokuset till att vinna årets mästerskap. Detta är ett av mina delmål för året och jag är enormt stolt över denna möjlighet tillsammans med BMW Team Italia och Roberto Ravaglia. Efter mina två år i GT sammanhang, tillsammans med M-Bilar Group och Lestrup Racing är jag redo för en ny utmaning som tar mig ytterligare ett steg framåt i min Racing, säger Alfred Nilsson. 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg