Hoppa till sidans innehåll

Ålund och Lindberg vinnare i Hockenheim

22 AUG 2016 09:29
På söndag kvällen kördes finaler i den tyska deltävlingen i Dragracing EM. Två svenska förare stod efter en väl genomförd tävling överst på prispallen i sina respektive tävlingsklasser. Tävlingen bjöd över lag på jämna tävlingsheat och en snabb och v
  • Skapad: 22 AUG 2016 09:29


Jimmy Ålund från Norrköping höll för favorittrycket och vann inte helt oväntat Pro Stock klassen. Ålund var i ledning innan tävlingen och körde ett mycket jämnt finallopp mot Bengt Ljungdahl, Stockholm. Båda med tiderna 6.57 sekunder, men Ålund vann på snabbare reaktionstid och passerade mållinjen först. Jimmy Ålund drygade ut ledningen i EM tabellen och Ljungdahl är fortsatt kvar på andra plats. Trea Magnus Petersson från Växjö.

Även i Pro Modified klassen blev det svensk seger. Men det var inte tabell ledaren Michael Gullqvist som rönte störst framgångar den här tävlingen, utan istället Johan Lindberg från Stockholm, som kör för Malmöbaserade team Old51 den här säsongen. Lindberg körde final mot holländaren Marc Harteveld, som i sin semifinal slog ut Gullqvist. Michael Gullqvist är fortsatt i ledning med två återstående tävlingar, närmast på Tierp Arena. Johan Lindberg avancerade till andra plats i EM rankingen och Mats Eriksson, Borlänge vars tävlingsdag slutade i kvartsfinal med förlust och en trasig motor, ramlar ner på fjärde plats i poängtabellen. Veteranen Bruno Bader från Schweiz för närvarande på bronsplats endast två poäng efter Lindberg.

I Hockenheim blev det också finska framgångar genom Anita Mäkelä, som vann finalen i snabbaste klassen Top Fuel Dragster över Mikael Kågered, Linköping. Hon tar med det över ledningen från Stig Neergaard Danmark, som Mäkelä också slog ut i semifinal. Kågered, ligger som tidigare på tredjeplats. Mäkelä satte nytt banrekord under tävlingsdagen med tiden 3.93 sekunder och en hastighet av 486 km över mållinjen.

Johnny Oksa, Finland blev segrare över landsmannen Ari Pietilä i Top Methanol Funny Car. Ende svensk Leif Andreasson, Stockholm blev utslagen av Oksa och ligger efter tävlingen på en fjärde plats i EM tabellen.

Top Methanol Dragster fick tysk segrare genom Timo Habermann. Jonny Lagg från Boxholm höll undan i poängtabellen och kommer till Tierp Arena i ledning. Habermann är inte anmäld att köra kommande tävling, men de två möts med säkerhet igen när det är dags för sista tävlingen på Santa Pod banan i England i september.

Mer information på, www.dragracingeurope.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link