Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANETA ROZMUS

Andersson laddar för Piteå – se Rallycross - SM live i SBFplay.se

08 JUN 2021 11:35
Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live på SBFplay.se.
  • Skapad: 08 JUN 2021 11:35

Nils Andersson har gått vägen från crosskart till rallycross. Hela tiden med ett slutmål att köra rallycross i den högsta klassen och göra det internationellt. Med stegen från crosskart till supercar-lites är riktningen satt för värmlänningen Andersson. Och inför årets säsong blev det ett teambyte när han tog klivet in i Kristofferssons Motorsport och där blev teamkollega med trefaldige världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson.

- De har en enorm erfarenhet i hela teamet och att sen arbeta med Johan Kristoffersson som mentor har varit mycket utvecklande. Vi lägger ner mycket tid i det här, inte bara analysera data utan väldigt mycket fysisk träning och arbetar med den mentala biten. Sen har Johan så otroligt mycket rutin och kunskap i inställningar och körning. Han är som en uppslagsbok och jag försöker bara suga i mig allt jag kan, säger Nils Andersson.

Teambytet blev ett steg i rätt riktning har det visat sig. Inför deltävling tre och fyra som körs i Piteå i helgen leder Nils Andersson mästerskapet.

- Att vinna ett SM-guld kanske skulle vara det viktigaste hittills för mig i karriären. Jag har jagat ett guld sedan jag började med motorsport, så det skulle betyda mycket. Men det är många poäng kvar att köra om och nu kommer vi till en ny bana som jag inte kört på. Det är alltid lite extra krävande att komma in i en ny bana, men det ska bli kul, säger Nils Andersson som under gångna helgen tävlade i Finland när Rally X Nordic körde sin femte och sjätte deltävling där. En serie som Andersson just nu är tvåa i.

- Där i Finland var det nästan en racingbana. Vi körde med rejäl racing setup, men i Piteå lär det bli till att ställa tillbaka till rallycross igen. Sen gäller det att hitta rätt med de inställningarna, menar Andersson som blir den att slå för konkurrenterna under kommande helg i Piteå.

- För mig blir det att fortsätta se det som en tävling som alla andra och ta så mycket poäng som möjligt utan risker, avslutar SM-ledaren i Supercar-lites, Nils Andersson.

Under helgen körs det om SM-poäng i klasserna Supercar Lites, 2400, 2150 och JSM 2150. Många rafflande heat väntas och tävlingarna kommenteras av bröderna Holmudd, Christian och Johan.


Hela helgens sändningar kan ses på www.sbfplay.se
Första kvalomgången går fritt på Svensk Bilsports Facebook, därefter fortsätter sändningen som Pay per view.
Du hittar helgens sändningar här, https://solidsport.com/sbfplay/calendar

På sbfplay.se finns nu även sändningarna att se fritt från premiären av SM i Rallycross i Höljes.Helgens schema för SM i Piteå.

Preliminärt tidsschema lördag
09:50 Uppsnack och studio
10:00 Q1
11:40 Studio, summering och intervjuer
12:00 Q2
13:40 Studio, summering och intervjuer
13:50 Lunch - banner i bild "åter 14:30"
14:30 Q3
16:10 Studio, summering och intervjuer
16:30 Semi / finaler


Preliminärt tidsschema söndag
09:20 Uppsnack och studio
09:30 Q1
11:05 Studio, summering och intervjuer
11:20 Q2
12:55 Studio, summering och intervjuer
13:05 Lunch - banner i bild "åter 13:40"
13:40 Q3
15:15 Studio, summering och intervjuer
15:30 Semi / finaler


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg