Hoppa till sidans innehåll

Andreas Arthursson – mästare och rekordhållare på samma dag

27 AUG 2018 14:18
När EM-serien i helgen gästade Tierp var det inför tävlingen mycket snack om toppen i Pro Modified med Michael Gullqvist i topp före Jimmy Ålund. Men istället klev Andreas Arthursson fram och satte alla på plats.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 09:25

Det bjöds på fin körning och snabba tider framför en hel del av celebriteter under helgen på Tierp när säsongens näst sista EM-tävling kördes. I Pro Modified-klassen var det 18 ekipage till start och ett stort favoritskap vilade på Michael Gullqvist. Men den regerande mästaren fick problem under dagen och försvann redan i den första elimineringen.
Det gjorde inte tvåan i EM-tabellen, svensken Jimmy Ålund. Ålund körde sig hela vägen fram till final. Men där tog det stopp. Svenske mästaren Andreas Arthursson ville annat och vann lite överraskande finalen genom att sätta nytt europarekord med tiden 5.75 sek och 415.70 km/h.

Kampen om europatiteln står mellan Jimmy Ålund och Michael Gullkvist och avgörs på Santa Pod när den sista deltävlingen avgörs i september.

EM-helgen bjöd på fler fina tider. Snabbast på Tierp Arena med nytt europarekord i finalen med tiden 3.877 sekunder och 498.61 km/h blev Anita Mäkelä. Hon var den enda föraren tillsammans med landsmannen Antti Horto att köra under fyra sekunder.

Mer information finns på, www.dragracingeurope.eu


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link