Hoppa till sidans innehåll

Andreas Bäckman dubbelsegrar i händelserik Anderstorp-helg

12 SEP 2022 08:08
Andreas Bäckman säkrade två starka segrar i årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg på Anderstorp Motorbana.
  • Skapad: 12 SEP 2022 08:08

Med det tog han in fyra poäng på mästerskapsledare Robert Dahlgren inför Grande Finale på Mantorp Park.

Lestrup Racing Team-föraren kämpade sig förbi Hugo Nerman till seger i första tävlingen och ledde andra tävlingen från start till mål.

– Helt underbart att ta två segrar på rad. Jag fick kämpa hårt i båda tävlingarna och teamet gav mig en riktigt bra bil, ett stort tack till alla som gjorde detta möjligt. Nu har vi tre tävlingar och 65 poäng kvar att köra om i Mantorp-finalen där jag kommer att ge allt, säger Andreas Bäckman.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren fick revansch efter ett tufft kval och stod på pallen i samtliga tre tävlingar med två andraplatser och en tredjeplats.

– Det har under omständigheterna varit en riktigt bra helg med tre pallplatser av tre möjliga. Jag är speciellt nöjd med sista tävlingen där jag körde upp mig från sjätte till andra plats. Vi har en okej marginal inför finalen, men det är på långa vägar avgjort och vi kommer att få kämpa stenhårt, säger Robert Dahlgren.

Den tredje och sista tävlingen bjöd på dramatik när himmeln öppnade sig efter ett par varv när samtliga förare startat på torrdäck.

Detta hindrade dock inte Tobias Brink som efter två tuffa inledande tävlingar la beslag på segern, hans första sedan Skellefteå 2021.

– Det har varit en sjukt tung helg och stökigt sista tävling med slicks och hällregn. Men sjukt skönt att kunna avsluta med en seger, ett stort tack till alla i teamet, säger Tobias Brink.

Lynk & Co-föraren Mattias Andersson gjorde en stabil insats trots tung bil på den snabba Anderstorp-banan med två tredjeplatser som gör att han fortsatt är i titelstriden på tredje plats, 37 poäng från ledning.

– Med tanke på förutsättningarna med en tung bil så har vi fått med oss ett bra resultat från helgen med två sköna pallplatser. Vi tappade tyvärr lite på Robban (Dahlgren) och Andreas (Bäckman) i poängen, men vi ligger trea inför finalen på hemmabanan där vi har en teoretisk chans på guldet, säger Mattias Andersson.

Desto värre gick det för Oliver Söderström som delade andraplatsen i mästerskapet inför helgens tävlingar. Lestrup Racing Team-föraren blev diskad från en andraplats i sista tävlingen då hans bil inte klarade kontrollen av markfrigång efter tävlingen.

Hans bästa resultat för helgen blev en fjärdeplats, något som gör att han tappar ledningen i juniormästerskapet och faller ned till femte plats i förarmästerskapet bakom Tobias Brink.

Ny ledare av junior-SM inför finalen är Axel Bengtsson som säkrade tre topp fem-placeringar i helgens tävlingar.

I teammästerskapet är det fortsatt jämnt där CUPRA Dealer Team – PWR Racing har tagit över ledningen med 12 poängs marginal över Lestrup Racing Team.

I privatförarmästerskapet STCC Däckteam Trophy leder Marius Solberg Hansen fortsatt, 39 poäng framför Rasmus Hedberg.

65 poäng återstår att tävla om och allt kommer att avgöras under STCC Grande Finale på Mantorp Park den 30 september till 1 oktober, läs mer här.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg