Hoppa till sidans innehåll

Anmälan öppen till SM-veckans tävling Luleå City Race

24 JAN 2020 11:42
Lördagen den 28 mars blir det åka av på isen inne i centrala Luleå. Då körs tre av bilsportens fem sportgrenar under SM-veckan vinter 2020. Isracing, Rallycross och Crosskart under namnet Luleå City Race. Sugen på att köra? Nu finns anmälan ute.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2020 11:42

SM-veckan avgörs under vecka tretton och fjorton i Luleå och Boden. Bilsporten har med fem sportgrenar och den 28 mars körs det på isen precis i centrala Luleå. Ett arrangemang som kommer locka stor publik. Med SM-veckan 2020 gör Isracingen premiär medan Crosskarten och Rallycrossen funnits med vid tidigare veckor.
- Verkligen roligt att vi kan välkomna ytterligare en sportgren in i SM-veckan. Den var nära för några år sedan men då fick den ställas in på grund av vädret. Men nu i Luleå blir Isracingen av, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports Projektledare för SM-veckan.

Inom sportgrenen Crosskart så har klassen Xtreme vuxit under senare år och nu gästar den åter SM-veckan. Precis som rallycrossen som kommer köra med både nationella klassen och Super Car Lites.
För Super Car Lites är det RallyX on Ice -konceptet som tidigare haft deltävlingar i SM-veckan som i år kör en tävling för att kora såväl en svensk mästare som en vinnare av RallyX on Ice.
Segrare från den klassen förra året var Sebastian Eriksson som vunnit SM-veckan vinter tre gånger. Eriksson som även under sommaren 2019 gästade VM-serien när den kom på besök i Sverige och Höljes. Ett inhopp som slutade med seger.
- Under de år som Super Car Lites-klassen och RallyX on Ice kört med i SM-veckan har det alltid varit toppförare med. Sebastian är ett exempel, men även Oliver Eriksson som vunnit klassen internationellt har kört och VM-trean från 2019, Kevin Hansen har även han funnits med i SM-veckan för att nämna några. Så det här kommer bli ett klassiskt getingbo, säger Ekwall.

SM-veckan är ett samarrangemang mellan Riksidrottsförbundet och SVT där SVT sänder nästan alla idrotter på någon av sina plattformar. Luleå City Race sänds i SVT på lördagen den 28 mars mellan klockan 13.00-17.30.

Anmälan kan göras här. 

Och all information finns i inbjudan här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg