Hoppa till sidans innehåll

Anna Nordkvist första kvinnliga Vice President i internationella bilsportförbundet

17 DEC 2021 14:13
Under fredagen valdes Svensk Bilsports Generalsekretera, Anna Nordkvist som första kvinna i det internationella bilsportförbundet, FIA in som vice President med ansvar för Europa.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2021 14:13

- Jag känner mig otroligt hedrad och stolt över att ha tilldelats uppdraget, kommenterade Anna Nordkvist direkt efter avslutad röstning.

Redan före det internationella bilsportförbundets årsmötet i Paris stod det klart att det skulle bli förändringar i organisationen. President Jean Todt skulle, efter tolv år, ersättas av en ny president för den internationella bilsporten. Valet stod mellan Mohammed Ben Sulayem från Förenade Arabemiraten och Graham Stoker från Storbritannien. När samtliga röster var räknade visade det att ny president för internationella bilsportförbundet blir Mohammed Ben Sulayem.

Med det röstresultatet stod det även klart att Anna Nordkvist blir vice president i internationella bilsportförbundet med ansvar för Europa. En post hon kommer dela med Manuel Aviñó, Spanien. Anna Nordkvists inträdde på posten som vice president innebär även att hon bli första kvinna på posten i internationella bilsportförbundets historia.

- Jag känner mig otroligt hedrad och stolt över att ha tilldelats uppdraget.

Anna Nordkvist kommer fortsätta sin tjänst som Generalsekreterare på Svensk Bilsport, men påbörjar det internationella uppdraget från 1 januari 2022.

- De första riktiga mötena är planerade till efter helgerna då arbetet i den här rollen börjar på riktig och det ser jag fram emot. Att nu får vara med att driva utveckla både den svenska, men också den internationella bilsporten känns som en väldigt rolig och spännande utmaning, avslutar Anna Nordkvist.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg