Hoppa till sidans innehåll

Anna Nordkvist vald till President i FIA:s digitala kommission

21 DEC 2020 13:41
Under veckoslutet som var höll det internationella bilsportförbundet, FIA, sin årliga prisceremoni och med det även ett antal beslutande möten för bilsporten.
  • Skapad: 21 DEC 2020 13:41

Ett av dem handlade om den nytillsatta digitala kommissionen där Svensk Bilsports vd, Anna Nordkvist valdes till President.

Den digitala bilsporten växer och den tog ett stort kliv under året i samband med coronapandemin som lamslog all vanlig bilsport. Både internationellt och nationellt växte det upp serier och mästerskap. I Sverige avslutades SM virtuell racing powered by Porsche med final i förra veckan. Den växande virtuella bilsporten har även gjort att FIA nu tillsatt en egen kommission och där valt Anna Nordkvist till President. 

- Riktigt roligt, både personligt, men också för oss i Sverige att vi tar plats på viktiga positioner inom FIA. Och en del till att jag blev vald tror jag är att vi inom förbundet arbetet under en längre tid med virtuell bilsport och att vi under senaste året gjort en rejäl satsning som fallit väl ut, med framförallt två genomförda SM-serier, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport.

Arbetet startar på andra sidan nyår och är lite av en öppen bok.

- Verkligen. Vi har nu chans tillsammans med övriga i kommissionen att få bygga något från grunden utifrån all den samlad kompetens som finns hos oss i Sverige, men naturligtvis även hos övriga länder. Vi kommer under början av nästa år ha vårt första kommissionsmöte och där dra de första breda linjerna för vad FIA och vi inom kommissionen vill nå för mål med denna nya grupp, avslutar den nya Presidenten för FIA digital kommission, Anna Nordkvist. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg