Hoppa till sidans innehåll

Arbetet med ny regionsindelning fortsätter efter Förbundsmötets beslut

08 APR 2019 13:02
I helgen genomförde Svenska Bilsportförbundet sitt årliga förbundsmöte. Mötet röstade för ett fortsatt förtroende för ordförande Lars Pettersson och samtliga styrelseledamöter.
  • Skapad: 08 APR 2019 13:02

Det var ingen större motionsskörd att avverka när Svenska Bilsportförbundet genomförde det årliga Förbundsmötet på Radisson Blu, vid Arlanda ditt samtliga delegater tagit sig. Frågan som kom att diskuteras mest var den om regionsindelningens vara eller inte vara. Det sittande mötet beslutade ett ja till förslaget om att fortsätta arbeta med frågan. Mötet fastslog att en förändring måste ske och att vidare arbete i frågan ska gälla.

- Nu har mötet sagt sitt och vi kommer nu att fortsätta se över den förändring som avser våra regionala organ. Jag tror att detta på sikt kommer gynna Svensk Bilsport och dess verksamhet, även om det självklart kommer vara en viss omställningsperiod, säger generalsekreterare Anna Nordkvist.

Vid mötet diskuterade även den inkomna motionen gällande försäkringar för utländsregistrerade bilar i rallytävlingar. Motionen drogs tillbaka av motionären med premissen om att föreslagen kostnadsfördelning skulle gälla för 2019 och att Förbundsstyrelsen skulle se över och komma med ett nytt förslag om kostnadsfördelningen för 2020.

Utöver frågan om regioner fortlöpte mötet utan några större diskussioner och Björn Eriksson kunde med van hand lotsa delegaterna genom möteshandlingarna. Mötet beslutade även att ge fortsatt förtroende till sittande styrelse med Lars Pettersson som ordförande.

- Det känns bra att ha förtroendet av rörelsen och nu efter ett år som ordförande och med en del nya namn som kom in förra året så tycker jag att vi börjar hitta bra rutiner för styrelsearbetete. Det som vi har framför oss är att arbeta bort vi mot dom-känslan. Fortsätta bygga relationen mellan oss alla i rörelsen, medlemmar, föreningar, banägare, styrelse, kansli och övriga som är i rörelsen. Det är vi som är Svensk Bilsport, säger Svenska Bilsportförbundets ordförande Lars Pettersson, som efter ett nytt år med fina svenska framgångar internationellt och bra arrangemang nationellt även lyfter fram vikten av att vi inom Svensk Bilsport behöver bli fler.
- Vi behöver nå nya målgrupper och vi behöver bli starkare på de kommersiella områdena. Vi har under året tagit steg i rätt riktning där och det måste vi fortsätta göra, avslutar Lars Pettersson. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link