Hoppa till sidans innehåll

Återstart av bilsporten

22 NOV 2021 13:21
Över 260 bilsportare med spridning från samtliga distrikt, sportgrenar och arbetsgrupper fanns under helgen på plast på Quality Hotel Friends i Solna för att återstarta bilsporten. Och glädjen att mötas i verkligheten gick inte att ta miste på.
  • Skapad: 22 NOV 2021 13:21- Jag bara tar in att vi är så många här. Det är så skönt att åter få ses och prata bilsport, konstaterade Svensk Bilsports ordförande, Roger Engström från scen under det inledande passet på lördag förmiddag.

Idrotten har som många branscher drabbats av den pandemi som varit och som nu fortsatt finns runt oss. För att stärka och hjälpa förbunden har Riksidrottsförbundet tillsatt ekonomiska medel i ett återstartspaket till idrotten. Helgens bilsportkonferens var en del i Svensk Bilsports återstartspaket.

Sportgrensansvariga från distrikten, utskotten, arbetsgrupperna, distrikten och styrelsen samt personal från kontoret i Sollentuna fanns på plats när bilsporten åter kunde samlas med en Bilsportkonferens. Förutom en del gemensamma punkter under helgen var det en helg till för att träffas, samtala, utveckla och återstarta.

Samtliga sportgrenar och arbetsgrupper hade i egna konferensrum gott om tid att diskutera återstarten och den närmaste framtiden under de två dagarna.
I ett av rummen hade landets regbesiktare samlats. Där fanns även Svensk Bilsports Teknikchef, Pär Karlsson på plats.

- Det har varit två riktigt givande dagar där det bästa har varit att få ses på riktigt igen. Vi byggde vidare på det mindset som föreläsaren Klas Hallberg så skickligt gav oss under förmiddagen med att ha Rickard Johansson som påläst gav oss mer att prata om i ämnet el och hybrider, säger Pär Karlsson och fortsätter.

- Beslutsmässigt var kanske det viktigaste att vi måste få ett system på att regelverksändringar alltid ska gå på remiss till Tekniska kommitteen innan publicering. Sen har även vi i den här gruppen som i många andra lärt oss av den nya tid vi tvingats in i och sett fördelarna med det, så vi kommer samla gruppen digitalt under några gånger per år för att få en tätare uppföljning mellan varandra i det arbete som den här gruppen utför, säger Karlsson.

I det inte allt för stora rummet som Folkrace höll till i fanns det dock utrymme till kreativa diskussioner kring den nya Folkracesatsningen som planeras under 2022. Tankar kring arrangörer, utmaningar och regelverk luftades och flyttade arbetet framåt.

Styrelsen var på plats redan under fredagen för att genomföra ett planerat styrelsemöte där det bland annat togs bland annat beslut om den kommunikationsstrategi som en arbetsgrupp arbetat med under en tid.

- Jag tycker det såg riktigt bra och intressant ut med de tankar och den riktning som presenterades under mötet. Jag lyfte kommunikation tidigt när jag valdes till ordförande. Det är ingen lätt sak och vi behöver bli bättre på det i alla led, inte bara kommunikation inom vår egen krets utan även externt, konstaterade ordförande Engström efter styrelsemötet.

På styrelsemötet utsågs även Claes Elofsson till ny sammankallande i Minnesfonderna Ronnie Peterson och Essebro-Anecto Minnesfond som Svenska Bilsportförbundet förvaltar.

Men allt startade på lördag förmiddag. Först upp på scen förutom lördagens konferencier Anna Lena Björklund var Klara Andersson, Rallycrossföraren som under året tagit klivet ut på den internationella scenen efter SM-guldet i somras. Därefter anslöt ordförande Roger Engström och Generalsekreterare Anna Nordkvist scenen för att med Anna Lena samtala om året som gått och en del kring det arbete som styrelsen är i nu och vad som är ligger framåt i tiden samt utvecklingar som bilsporten står inför.

- Jag är så sjukt taggad på att se och träffa så många under den här helgen där vi äntligen har möjlighet att komma lite närmare varandra igen, på riktigt. Och just närheten och tätare mellan alla våra olika sportgrenar och det som händer runt om i landet är en av anledningarna till att vi nu har rekryterar fyra Sportgrenskoordinatorer som är centralt anställda och som kommer vara örat mot rälsen och närheten till utskotten. Det här kommer bli jättebra och vi kommer kunna dra nytta mycket mer av varandra. Vi har även utsett Mikael Norén till projektledare i arbetet med el och fossilfritt, berättade Anna Nordkvist från scen.

Förmiddagens inspirationsföreläsare var Klas Hallberg, en av landets mest anlitade och en man som fick hela lokalen till både eftertanke och mycket skratt när han bland annat funderade kring tvåa av bilsportens stora utmaningar, el och fossilfria bilar och vikten av att få in fler ideella resurser och gärna ungdomar. En föreläsning som ingen gick oberörd ifrån.

I samma lokal bjöds det senare under kvällen på både middag och underhållning innan söndagen grydde och nya möten stod på schemat.

- En lyckad återstart. Jag kan faktiskt bara summera det som lyckat. Hela konceptet och upplägget med tid för samtal, kvällen och föreläsare har fått så mycket plus och det roligaste är att många har sagt till mig att de har fått en positiv energi att ta med sig från den här helgen. För mig är det grunden för en återstart, avslutar Anna Nordkvist.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg