Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Åtta av åtta för Lundqvist i USA

03 AUG 2020 09:51
Linus Lundqvists formidabla segertåg fortsatte att skena i oförminskad hastighet när han återigen gjorde rent hus i Formula Regional Americas och tog hem alla helgens tre race på Barber Motorsports Park i Alabama, USA.
  • Skapad: 03 AUG 2020 09:51

Lundqvist vann alla helgens tre race ohotat från en trio pole positions, och underströk sitt övertag över resten av fältet med snabbaste varv i samtliga tre heat.

Lundqvist passade samtidigt på att radera ut ännu ett banrekord – det tredje på lika många deltävlingar – när han formligen krossade den gamla rekordnoteringen för FR Americas runt Barber Motorsports Park i såväl kval som race.

Lundqvist har därmed vunnit alla åtta race som körts i den amerikanska formelbilsserien så här långt under 2020, och startat samtliga från pole position.

– Det är helt enkelt magiskt hur bra den här säsongen är, säger Linus Lundqvist. Det här hade jag aldrig kunnat drömma om när jag kom hit. Åtta raka segrar… det är svårt att sätta ord på. Det här har nog varit den bästa helgen hittills. Jag har kunnat köra med lite större marginaler och farten har ändå funnits där. Jag kan bara tacka hela mitt team, alla som hjälper och supportar mig, och jag lovar en sak: att det aldrig blir tråkigt att vinna!

Tyresö-sonen, som tävlar för det amerikanska teamet Global Racing Group, leder nu mästerskapet hela 76 poäng före andraplacerade David Malukas. Maximal möjlig skörd under en tävlingshelg är 75 poäng, vilket innebär att Lundqvist i praktiken skulle kunna stå över en deltävling och ändå fortsatt vara i topp.  

Formula Regional Americas går nu in i ett två månader långt tävlingsuppehåll innan säsongen återupptas i Florida i slutet av september. Linus Lundqvist kommer att återvända hem till Sverige under uppehållet.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg