Hoppa till sidans innehåll

Åtta svenskar till Tyskland för nästa steg i FIA Rally Star

19 JAN 2022 09:38
Uttagningen till FIA Rally Star fortsätter sista helgen i januari. Då reser åtta svenskar till Tyskland i jakten på en säsong i Rally-VM.
  • Skapad: 19 JAN 2022 09:38

Under slutet av förra året genomförde Svensk Bilsport en turné i landet med den nya vagnen med sex riggar för virtuell bilsport. Stoppen skedde vid Swedobutiker dit förare kunde komma och kvala till FIA Rally Start. Under året har förare även kvalat sig in digitalt hemifrån. Samtidigt genomfördes första kvalomgången till FIA Rally Star runt om i världen. Målet med FIA Rally Star är att en förare kommer gå hela vägen till en fullt finansierad säsong i JVM i Rally 2024.

Åtta svenskar har kvalat sig vidare till nästa uttagning då det kommer 82 förare från hela Europa till Tyskland för steg två.

- Det kommer bli riktigt intressant att se. Dels så kommer de att få köra en uttagning i en Crosscar, sen kommer det vara mycket annat. Det kommer bland annat handla om kost, mental mognad och mediahantering som uttagningsjuryn kommer att titta på, säger Pier Steffansson, Förbundskapten Svensk Bilsport.

För att komma lite mer förberedda kördes i helgen som var ett test på is utanför Arvika där de svenska adepterna fick bekanta sig med en Crosskart Xtreme.

- Förarna kommer från lite olika bilsportgrenar. Men det var riktigt kul att se hur snabbt de var snabba och hur de verkligen nyttjade dagen till att lära sig så mycket som möjligt och även delade erfarenheter med varandra, säger Lars Jonsson, Svensk Bilsports projektledare för Fia Rally Star.

De åtta förarna som kvalat sig vidare från Sverige är; Erik Sjöström, Hampus Karlsson, Wilmer Jonsson, Patrik Hallberg, Simon Andersson, Maja Hallén Fellenius, Isak Reiersen och Elliot Sjögren. Nu väntar nästa steg i uttagningen till FIA Rally Star då de åtta förarna åker till Tyskland i slutet av januari.

- Det vore verkligen roligt och imponerande om någon av dessa lyckas gå hela vägen. Även om uttagningen är tuff så tycker jag att det finns en god chans för någon av våra svenska förare att gå vidare till nästa steg i uttagningen som leder till styrning i JVM i WRC-3 2023, för att sen ha chansen att köra en full serie i JVM 2024, avslutar Pier Steffansson.

Mer om FIA Rally Star finns på, www.fiarallystar.com

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg