Hoppa till sidans innehåll

Avgörandets stund för VM i rallycross

07 NOV 2019 21:38
Finalhelg. Och för första gången i rallycrossens VM-historia avgörs det i den sista deltävlingen. Det blir i Kapstaden i Sydafrika som den sista striden om guldet kommer stå. Inför helgen är Timmy Hansen i ledning.
  • Skapad: 07 NOV 2019 21:38

Timmy Hansen leder med en ynka poäng före Andreas Bakkerud, Norge. Kevin Hansen är trea åtta poäng från ledningen. 

Det är stentufft när det nu är dags att göra bokslut av årets VM-serie i rallycross. Det skiljer endast åtta poäng från trean till ettan och det finns trettio poäng att köra om.
- Jag är superladdad på att få komma igång. Jag är redan riktigt stolt över allt vi gjort i år, men nu är det den sista deltävlingen och det är nu det ska knytas ihop, säger VM-ledaren Timmy Hansen som har ett VM-silver från 2015 som bäst.
- Ja, jag har inget VM-guld sen tidigare, men nu har jag chansen och jag ska fokusera på varje heat och göra min egen grej hela tiden och njuta av att köra bil, säger Timmy Hansen.

Att det blir en ny världsmästare i år stod klart redan före säsongen då ingen av de tidigare mästarna kom till start i år. Den som jagar bakom Timmy Hansen är Andreas Bakkerud.
- Det kommer bli riktigt spännande och jag tror att det gäller att köra smart i helgen och jag tror att fighten kommer pågå hela vägen fram till målflaggan, säger Andreas Bakkerud.

Att det blir en kamp mellan Norge och Sverige, mellan Andreas Bakkerud och Timmy Hansen står klart. Men där bakom smyger Kevin Hansen med och han har inte gett upp hoppet.
- Det är bara åtta poäng upp och jag kommer göra allt jag kan för att vinna här, säger Kevin Hansen.

Historiskt så har både Timmy och Kevin Hansen varit i final i Sydafrika. Något Andreas Bakkerud aldrig varit på just banan i Kapstaden. Å andra sidan så är det Andreas Bakkerud som under åren samlat flest poäng totalt av de tre.
- Man kan nog vara säker på att det kommer hända väldigt mycket i helgen. Vi är tre förare med samma mål, så det kommer bli spännande, avslutar Timmy Hansen.

Mer information om VM finns på, https://www.fiaworldrallycross.com/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png