Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Back-SM avslutades i Lima

21 SEP 2018 08:53
Lima MS avrundade Back-SM med två deltävlingar i Mattsåsbacken. Gulden gick till Fredrik Avelin, Henrik Flodin och Jimmy Holmkvist. RM i 2150 vann Mikael Nyrönen.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2018 08:53

Fyra helger med åtta deltävlingar är avklarade. Mellan de två sista delarna i Lima hölls ett förarmöte för att hämta in synpunkter de tävlande har, för det är önskvärt att det blir fler startande i framtiden.
- Back-SM har visat sig vara roligt bilåka för det är kamp om hundradelarna hela tiden och sällan jobb på bilen mellan åken. Jag fortsätter gärna, säger Fredrik Avelin.

Han hade återigen klockan på sin sida och vann första omgången med tolv hundradelar, därmed var guldet klart i Supernationell för Avelin. Andra omgången vann ”otursgubben” Per-Erik Blomkvist, också han MSK Hammaren, som ofta hamnat efter med någon hundradel.
- Äntligen! Så himla härligt att få avsluta med en seger! Även om jag trivs i bilen är det ju första året i den så jag är jättenöjd med silver, säger Blomkvist.

Brons till Stefan Åeng. Lycksele MK.

Kampen i 2400 stod mellan Daniel Bååth, Gestrike RT och Henrik Flodin, SMK Hälsinge. Bååth hade sina farhågor redan innan start, för Lima är inte hans favorit. Mycket riktigt fick han ge sig i båda deltävlingarna, och guldet gick till Flodin. Silver till Bååth och brons till Patrick Wiik, MSK Hammaren.
När lokalradion kontaktade Johan Eriksson i Ludvika inför finaldagen kaxade han till sig och sa att det skulle bli seger i rallybilar 2WD. Vilket det blev! På exakt samma bästatid som Jimmy Holmkvist, men vinst tack vare en bättre tid i första åket med nio hundradelar.
- Snygg avslutning på mitt läroår och skönt att vara tillbaka ordentligt, säger Eriksson.
Guld dock till Jimmy Holmkvist, silver till Mikael Lundberg, SMK Gävle och brons till Magnus Karlsson, Norrköpings MK.

Rallycrossbilar 2150 har status av riksmästerskap och att Mikael Nyrönen, Småbacka MK skulle ta guld stod klart på ett tidigt stadium. Oavsett backe har han varit snabbast.
- Nu snickrar jag på en Renault Megane med Saab-motor. Får vi den klar blir det backe nästa år också i 2400 och alldeles säkert hårdare motstånd där, säger Nyrönen.
Silver till Robert Bergvik, Ljusdals MS och brons till Jesper Cardell, Säters MK.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link