Hoppa till sidans innehåll

Bäckman en av landslagsförarna som kör SM i Virtuellt Rally

17 APR 2020 12:00
Första deltävlingen i SM i Virtuellt Rally är igång. Mästerskapet har lockat ett stort och starkt startfält med över 300 förare. Flera landslagsförare från andra discipliner där en av dessa är TCR Europe-föraren Andreas Bäckman.
  • Skapad: 17 APR 2020 12:00

– Då racingsäsongen nu har fördröjts och inte kommer igång på ett tag, såg jag detta tillfälle som en bra möjlighet att kunna hålla igång. Även kul att prova på rally som jag aldrig har kört förut, då jag tävlar i banracing i vanliga fall i TCR Europe-serien. Kommer även att bli intressant att få lära sig köra till rallynoter, vilket jag inte gör i banracingen, säger Bäckman.

Crosskartförarna Isak Reiersen, Patrik Hallberg och Charlie Agerheim ser också SM-serien som ett bra sätt att hålla igång när coronapandemin har satt deras ordinarie tävlingssäsonger på paus.

– Just nu är det tomt på tävlingar, och då att kunna köra en sån här tävling är perfekt, man får pressen och vill prestera precis som i verkligheten, och att då kunna slipa på misstag och liknande under press och stressade situationer är grymt, säger Patrik Hallberg.

– Det är ett bra sätt att hålla igång nu när tävlingarna är oklara på grund av det nuvarande läget. Mestadels är det bra träning för fokus och koncentration, men också för att hålla igång motoriken och känslan, säger Isak Reiersen, och får medhåll av Charlie Agerheim: Mil i bil är bra oavsett om det är på dator eller i verkligheten, så jag ser det bara som bra inför och under säsong för att hålla igång tempot, tillägger Agerheim.


Anmälan är fortsatt öppen.
Mer information här om SM i virtuellt rally finns här,
https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SMVirtuellBilsportRally/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg