Hoppa till sidans innehåll

Bäckman intar den legendariska Spa-banan

22 OKT 2020 09:29
Denna helg den 22–24 oktober körs den femte deltävlingen av TCR Europe på den legendariska banan Circuit de Spa-Francorchamps i Belgien.
  • Skapad: 22 OKT 2020 09:29

Syskonen Bäckman möter kalenderns längsta bana, den ikoniska kurvan Eau Rouge och Europas elitförare med hög fart och en vinst i ryggen.

Det är nu ungefär två veckor sedan syskonen Andreas och Jessica Bäckman senast tävlade i TCR Europe. Den fjärde deltävlingen hölls på Formel 1 banan, Circuit de Barcelona-Catalunya, där Andreas tog sin första seger för säsongen.

Nu intar TCR Europe-mästerskapet den legendariska Circuit de Spa-Francorchamps, drygt 50 kilometer sydost om Liège i östra Belgien. Den femte tävlingen kommer att äga rum på denna 7,004 km långa banan, inklusive den ikoniska Eau Rouge-kurvan. Banan är ofta högst rankad när tävlingsförare utser sina favoritbanor. Spa-Francorchamps har haft en given plats i Formel 1-kalendern i många år.

- Ser framemot att komma tillbaka och tävla igen och det blir spännande att köra på den berömda Spa-banan, som inkluderar den utmanande Eau Rouge-kurvan. Förra tävlingen i Barcelona var perfekt för mig, så nu ska jag försöka följa den positiva trenden den här helgen på Spa, säger Andreas Bäckman.

Hans syster Jessica håller med.
- Förra tävlingshelgen i Barcelona var positiv för mig, jag visade riktigt bra fart i varje pass, bara otur att jag inte kunde fullfölja pallplatsen. Nu till helgen i Spa kommer jag att försöka göra ett bra resultat och visa bra fart igen. Ser framemot att köra på denna utmanande bana, säger Jessica Bäckman.
Följ TCR Europe på https://europe.tcr-series.com/

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg