Hoppa till sidans innehåll

Bäckman vill bemästra Red Bull Ring

19 MAJ 2022 15:59
20–22 maj intar ADAC TCR Germany och dess deltagare den välkända Red Bull Ringbanan i Österrike. Landslagsföraren Jessica Bäckman är laddad för ännu en tävlingshelg.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2022 15:59

– Red Bull Ring är den absolut fränaste banan på kalendern, det har aldrig varit min favoritbana att köra på men det hoppas jag kunna ändra på i helgen, säger Jessica Bäckman.

Österreichring, A1-Ring – och nu Red Bull Ring. Racingbanan i Spielberg, Österrike, har burit flera namn genom åren men dess utmanande och roliga körning kvarstår. Den väletablerade designern Hermann Tilke har försett de 4,318 km med mycket kuperingar, liksom såväl snabba som långsamma kurvor. Nyligen kördes Formel 1 på banan och kommande helg är det dags för ADAC TCR Germanys andra deltävling att köra. Jessica ser framemot att tävla igen efter den lyckade säsongspremiären på Oschersleben banan i Tyskland.
– Jag fick en superstart i säsongspremiären med min första vinst, nu siktar jag såklart på att försöka återuppta samma resultat igen, säger Jessica Bäckman.

Sedan 2011 är racingbanan uppkallad efter sponsorn och energidryckstillverkaren Red Bull, och dess körning och atmosfär bjuder på en unik upplevelse.

– Red Bull ring är den absolut fränaste banan på kalendern, däremot har det aldrig varit min favoritbana att köra på men det hoppas jag kunna ändra på i helgen. Det är stora höjdskillnader på banan (maximal uppförsbacke på 12%, maximal nedförsbacke på 9,3%) vilket gör att man måste anpassa bromspunkterna. Jag tror att kvalet kommer att bli jämnt, säger Jessica Bäckman.

Samtliga träningar, kval och race går att följa via live-timing https://www.adac-motorsport.de/adac-gt-masters/live-timingE-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg