Hoppa till sidans innehåll

Bara upploppet kvar för VM i rallycross

13 SEP 2019 13:36
Två poäng skiljer dem åt. Ledande Andreas Bakkerud och tvåorna, bröderna Timmy och Kevin Hansen. Två tävlingar återstår. Maxpoängen är 60. Ingen kommer vika ner sig när den näst sista VM-tävlingen i rallycross avgörs.
  • Skapad: 13 SEP 2019 13:36

Att det blir en ny världsmästare i rallycross-VM stod klart redan innan premiären då ingen av de tre tidigare mästarna fanns med i anmälningslistan. Och det blir även ny segrare i Riga i helgen, då varken Johan Kristoffersson eller Sébastien Loeb finns med. Det är de två som tidigare kört hem finalen i den lettländska VM-deltävlingen.


En tävling som i år är kalenderns näst sista och det är endast långt bort i teorin som ledande Andreas Bakkerud kan säkra guldet redan i helgen. I princip ska då varken Timmy eller Kevin köra till sig någon poäng alls. Med tanke på årets poängskörd så är det inte ett troligt scenario. Istället är fokus inriktat på att som alltid samla så många poäng som möjligt.
- Det kommer bli en svår helg med ett väder som ser ut att gå upp och ner med mycket om regn där man måste anpassa sig mer till situationen än att ha den perfekta bilen och körningen. Det gäller att vara på tå. Vi är bra och snabba i regn. Och jag tror att vi har alla pusselbitar för att åka fort, säger Timmy Hansen och fortsätter.
- Eftersom vi är så lika, Kevin, jag och Andreas så tror jag att det inte finns någon marginal för att spela säkert utan det gäller att köra bra här, säger Timmy Hansen.

Andreas Bakkerud hade slagläge i Frankrike men en tuff första sväng med Niclas Grönholm gjorde att de båda som stod i finalens första led blev passerade och med det försvann Bakkeruds chanser att den gången skaffa sig ett större försprång än de två poäng som nu skiljer.
- Det kommer bli två riktigt tuffa och spännande tävlingar nu, så det är bara att försöka hänga med, säger Andreas Bakkerud.Med sina nästan 1300 meter är banan i Riga en av seriens längsta banor och en krävande sådan.
- Ja, den är lång och så har den korta svängar som kommer direkt på varandra så du måste jobba mycket med bilen hela tiden där du måste passa den och jobba på att inte överanvända däcken, säger den delande VM-tvåan Kevin Hansen som ser fram mot helgens tävling.
- Ja, det är skönt att vara här med det läge som är och jag älskar att det är så jämnt. Det blir lite som att börja om från noll där det inte spelar någon roll vad som hänt utan det blir som en nystart. Det gillar jag och kanske är det något som Bakkerud sliter lite med. Men jag kommer njuta av att vara här, avslutar Kevin Hansen.Åtta i VM-tabellen ligger Anton Marklund som i Frankrike senast körde hem sin och teamets bästa placering då han var tvåa bakom Timmy Hansen.
Till VM-tävlingen i Riga kommer ytterligare en svensk. Nyblivne Europamästaren Robin Larsson kommer att köra i VM-klassen i helgen efter det att han i Frankrike säkrade EM-guldet.

Efter helgen i Riga återstår den avslutande tävlingen i Sydafrika, första helgen i december.

Mer information på, https://www.fiaworldrallycross.com/

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png