Hoppa till sidans innehåll

Beganovic drar igång säsongen 2022 i Mellanöstern

21 JAN 2022 15:30
Dino Beganovic står redo att dra igång racingsäsongen 2022 med en fullskalig attack på formelbilsserien Formula Regional Asian Championship, som inleds den här helgen i Abu Dhabi.
  • Skapad: 21 JAN 2022 15:30


 
Linköpingsonen, som fyllde 18 år i onsdags, är på plats i Förenade Arabemiraten för att delta i den alltmer populära vinterserien – som vid helgens premiär mönstrar hela 28 förare från 15 olika länder.
 
Beganovic kör för det indiska stallet Mumbai Falcons – som samarbetar med italienska Prema – i en föraruppställning som också inkluderar Ferrari Driver Academy-kollegan Arthur Leclerc (Monaco) samt Sebastian Montoya (Colombia).

Startlista: Formula Regional Asian Championship - Rd. 1
 
Beganovic deltog i utvalda tävlingar i samma mästerskap förra året, då serien var känd som asiatiska Formel 3, med fyra pallplatser på totalt nio körda race den gången. I år ställer Beganovic dock upp i hela mästerskapet, som utgörs av fem deltävlingar under de kommande fem veckosluten. 
 
Premiär och final äger rum på F1-banan Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, med tre tävlingar däremellan på närliggande Dubai Autodrome. Varje deltävling utgörs av tre race, vilket ger totalt 15. 

- Det är jättekul att vara tillbaka i mästerskapet här i Mellanöstern, säger Dino Beganovic. Jag ser verkligen fram emot det här äventyret och mina första race för säsongen. Jag lärde mig mycket här förra året och har höga förväntningar. Nu kan jag banorna, jag är välbekant med bilen, och jag har fått ett fint välkomnande av Mumbai Falcons. Det känns som att allt är på plats. Nu kör vi!


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg