Hoppa till sidans innehåll

Beganovic laddad för spektakulär stadsloppsdebut i Monte Carlo

21 MAJ 2021 07:48
Dino Beganovic står inför säsongens mest spektakulära utmaning när han tar sig an de beryktade gatorna i Monte Carlo för säsongens tredje deltävling av Formula Regional European Championship den här helgen.
  • Skapad: 21 MAJ 2021 07:48

Helgens tävlingar körs inom ramarna för supportprogrammet till klassiska Monacos Grand Prix - Formel 1-sportens stora kronjuvel - och bjuder samtidigt 17-årige Beganovic på sitt allra första stadslopp i karriären.
 
Den unge Ferrari-junioren vet att det som nu väntar är en ytterst speciell helg i det fashionabla furstendömet - där den berömda 3.3 km långa stadsbanan står redo att fånga upp minsta misstag mellan de oförlåtande barriärerna.
 
- Det här blir en väldigt, väldigt speciell helg, säger Dino Beganovic. Det är mitt första stadslopp någonsin och jag förväntar mig att det blir en häftig upplevelse. Vi har bara ett enda träningspass, så det gäller verkligen att maximera tiden på banan där inför kvalet och försöka lära sig så mycket det bara går. Jag förstår att detta blir en stor utmaning mot de som varit här förut, men jag är extremt laddad och kommer att ge det allt jag har.

Monaco, vackert beläget på den exklusiva franska Rivieran, är det enda stadsloppet på årets Formula Regional-kalender och utgör därmed en helt unik deltävling för Beganovic och hans konkurrenter.
 
Formula Regional European Championship kommer huvudsakligen att ta banan i bruk under morgontimmarna den här helgen, med start redan på torsdag morgon - traditionsenligt vid Monacos Grand Prix - då den fria träningen körs.

På grund av det stora antalet bilar, med över 30 förare till start, kommer fältet under fredagens kval att delas in i två grupper för att underlätta trafiksituationen runt den trånga och tighta stadsbanan.

Som alltid ska två race köras, ett på lördag och ett på söndag. Det avslutande Race 2 har denna helg en särskilt eminent position som det sista supportloppet som körs inför start av Monacos Grand Prix några timmar senare.

MEr information på, www.formularegionaleubyalpine.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg