Hoppa till sidans innehåll

Beganovic laddar om efter premiärsuccén

06 MAJ 2022 09:47
Dino Beganovic hoppas kunna ta vid där han lämnade när Formula Regional European Championship beger sig till Imola för säsongens andra deltävling.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2022 09:47

Beganovic kopplade ett omedelbart grepp på det imponerande 37-bilsfältet när Formula Regional-säsongen drog igång för två veckor sedan på Monza, med seger i det första racet för året och en andraplats i helgens avslutande Race 2.
 
Den insatsen innebar att den 18-årige Prema Powerteam-svensken lämnade upptakten med ett tidigt övertag i totalsammandraget, som Beganovic nu leder med 15 poängs marginal inför helgens sammandrabbningar – som också denna gång äger rum i Italien när ultrasnabba Monza byts ut mot den mer knixiga Imola-banan.
 
Imola, som officiellt bär namnet Autodromo Enzo e Dino Ferrari, utgör speciell mark för Dino Beganovic. Som Ferrari-junior är anläggningen närmast helgad, och dessutom var det just här som Beganovic körde hem karriärens allra första pole position och seger i det italienska Formel 4-mästerskapet för två år sedan.

- Vi hade en väldigt stark premiär, och jag ser verkligen fram emot att hoppa in i bilen igen i helgen, säger Dino Beganovic. Vi leder mästerskapet och Imola har alltid varit en bra bana för mig, både i Formel 4 och fartmässigt förra året i Formula Regional. Det gäller att hålla huvudet kallt, vara sansade och försöka plocka så många poäng som möjligt på ett ställe där vi vanligtvis har paketet för att göra det. 


Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svgsensor300x480.jpg