Hoppa till sidans innehåll

Beganovic redo för Monte Carlos trånga gator

24 MAJ 2022 15:23
Mästerskapsledande Dino Beganovic hoppas kunna bära med sig sin form från den inledande delen av säsongen till gatorna i Monaco den här helgen när Formula Regional European Championship tar sig an kalenderns mest unika evenemang.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2022 07:16

 
Stadsbanan i Monte Carlo bjuder på säsongens största utmaning, när det 37 bilar stora Formula Regional-fältet ska trängas om centimetrarna i det exklusiva furstendömet – där man för andra året i rad tar plats i supportprogrammet vid Monacos Grand Prix för Formel 1.
 
Med två segrar och två andraplatser från de första fyra racen har Dino Beganovic tagit plats överst i tabellen inför besöket på Rivieran, där Ferrari-junioren nu ska försöka balansera risk mot belöning mellan jetset-paradisets oförlåtande barriärer.   
 
- Vi har haft en fantastisk start på säsongen, men vi måste vara realistiska och hålla förväntningarna under kontroll, säger Dino Beganovic. Vi vet att Monza och Imola är två bra banor för oss, så det var viktigt att maximera de racen, men Monaco är något helt annat. Det är viktigt att fortsätta fokusera och komma ihåg att det här är en väldigt speciell helg.
 
Beganovic gjorde sin stadsbanedebut i Monaco för 12 månader sedan, och fick en hård introduktion med en krasch på den fria träningen och en rejäl startsmäll i det sista av helgens två race. När han nu återvänder ett år senare gör han det med ovärderlig erfarenhet och den första Monaco-chocken ute ur systemet.
 
- Det här blir andra gången jag tävlar i Monaco, och jag tror att skillnaden mellan år ett och år två är större här än någon annanstans, fortsätter Dino Beganovic. Förra året handlade helt om att se och lära, vilket jag gjorde den hårda vägen med en krasch på träningen som man absolut inte har råd med. Det är den stora utmaningen i Monaco: vi får så otroligt lite körning, och man måste ligga precis på men aldrig över gränsen. Det är en svår balansgång, men förhoppningsvis kan man slappna av lite mer år två.

För att ytterligare komplicera utgångsläget kommer Formula Regional att vara först ut av samtliga klasser på banan under den inledande träningsdagen på torsdag. Det innebär att banan kommer utvecklas markant med helt andra greppnivåer inför kvalet dagen därpå. 
 
Det första racet för helgen körs på lördag, och det avslutande Race 2 på söndag morgon. På grund av det begränsade utrymmet i Monaco kommer bara delar av fältet att kunna komma till start, medan ett antal förare slås ut redan under kvalet.

Mer information på, https://formularegionaleubyalpine.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg