Hoppa till sidans innehåll

Beganovic redo för sista slaget om titeln

20 OKT 2022 07:01
Dino Beganovic beger sig till italienska Mugello i helgen med ett tydligt mål i sikte: att utropas till mästare i Formula Regional European Championship 2022.
  • Skapad: 20 OKT 2022 07:01

Beganovic har anfört det konkurrenskraftiga formelbilsmästerskapet sedan det allra första racet på Monza i april, och samlar nu kraft för att avvärja en sista attack från sina kvarvarande titelrivaler i en dramatisk säsongsfinal.
 
Avgörandet står på pittoreska Mugello, vackert belägen bland Toscanas gröna kullar. Banan bär på goda minnen för Beganovics del; det var här han körde hem sin allra första pallplats i Formula Regional förra säsongen.

Dessutom är Italien i stort bokstavligen ett andra hem för den 18-årige svensken, som bor i landet under säsongen, tävlar för italienska Prema Powerteam, och stöttas av Ferrari Driver Academy (FDA).  
 
- Det är nu det ska avgöras, och jag är så redo man kan bli, säger Dino Beganovic. Jag känner mig väldigt samlad och lugn. Mugello var en av våra bästa banor förra året. Det passar mig bra att vi avslutar säsongen just där, bland många av våra fans och på hemmaplan för både teamet och FDA. För mig finns bara en sak i tankarna, och det är att vinna titeln. Det kommer bli en rolig helg och jag längtar verkligen ut på banan! 
 
Beganovic leder mästerskapet 38 poäng före italienaren Gabriele Minì inför finalen, med 50 poäng kvar att köra om i helgens två race. Utöver toppduon har ytterligare två förare fortsatt matematisk chans på titeln.
 
Testerna inför finalen inleds på torsdagen, följt på fredag av officiell fri träning. Det första racet för helgen körs på lördag, innan Race 2 sätter punkt för säsongen på söndag.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg