Hoppa till sidans innehåll

Beganovic tar spektakulär seger i Dubai

07 FEB 2022 10:41
Dino Beganovic körde hem en spektakulär första seger på Formula Regional-nivå när han slog sig fram effektfullt genom fältet på Dubai Autodrome i helgen. 
  • Skapad: 07 FEB 2022 10:41

Segern kom i den tredje deltävlingen av Formula Regional Asian Championship, och under dramatiska former när Beganovic – från åttonde startruta – klättrade hela vägen upp till tät med hjälp av en snabb sekvens avancerade omkörningar på yttern.

Beganovics seger levererades i det andra av helgens tre race, där den Ferrari-stöttade svensken också underströk sin fart med loppets snabbaste varv.

Beganovics framgångsrika helg inkluderade dessutom ytterligare ett besök på pallen som trea i Race 1 – där Mumbai Falcons-teamet samtidigt firade en stor kollektiv succé när stallets tre bilar gjorde rent hus med första, andra och tredje plats.

– Yes! Det här är ett ögonblick jag har väntat på, utbrister Dino Beganovic. Det var ett av de bästa racen jag har kört. Jag visste att jag behövde köra smart och ta hand om däcken, men samtidigt vara aggressiv och bestämd i omkörningarna. Det var otroligt skönt att det gick hem fullt ut på det här sättet och jag är väldigt glad över min första seger för säsongen. Dessutom var det en kanonhelg för hela teamet. Jag hoppas att vi kan bygga vidare på detta under de återstående racehelgerna. Grymt!

Formula Regional Asian Championship fortsätter nästa helg med en tredje deltävling i följd på Dubai Autodrome, innan finalen äger rum veckan därpå i Abu Dhabi.

Dino Beganovic har nu avancerat till fjärde plats i mästerskapstabellen.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg