Hoppa till sidans innehåll

Beganovic till Barcelona inför ögonen på Formel 1-eliten

06 MAJ 2021 13:00
Dino Beganovic beger sig till Spanien i helgen för deltävling två av Formula Regional European Championship, som även denna gång agerar supportklass till Formel 1.
  • Skapad: 06 MAJ 2021 13:00


 
Beganovic hade en fartmässigt lovande, men delvis frustrerande, premiär på Imola för tre veckor sedan. Ferrari-junioren var snabbaste rookie i båda tidskvalen, och låg på fjärde plats i helgens avslutande race innan en sammanstötning med en konkurrent spolierade pallförhoppningarna.
 
Chans till revansch i helgen alltså, när det imponerande 33-bilsfältet intar Circuit de Barcelona-Catalunya för att kampera inför ögonen på F1-basarna vid Spaniens Grand Prix.
 
- Jag känner mig självsäker, säger Dino Beganovic. Det är skönt att ha första racet i ryggen och veta att vi är med i matchen. Jag tar med mig det positiva från Imola, och ska försöka förbättra det som var mindre bra. Vi testade i Barcelona under försäsongen, så jag kan banan och gillar den. Jag är redo!
 
Medan premiären bjöd på två stycken träningspass, vardera 50 minuter långt, är tidsschemat betydligt mer komprimerat den här gången. I Barcelona kommer endast en träning om 40 minuter att genomföras, vilket sätter förarna på än större prov.
 
- Det kommer bli en lite större utmaning med bara en träning, som dessutom är tio minuter kortare, konstaterar Dino Beganovic. Vi måste vara på tårna direkt från första stund, men teamet har stor erfarenhet och vi har en plan. Det är svårt att köra om på den här banan, särskilt nu med nya Kurva 10 [som omprofilerats inför den här säsongen], så kvalet blir extra viktigt och vi får inte många varv på oss där heller. Det gäller att anpassa sig snabbt i helgen.  

Helgens Formula Regional-tävlingar inleds med fri träning på fredag morgon. De två racen körs på lördag respektive söndag, båda över 30 minuter + ett varv.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg