Hoppa till sidans innehåll

Beganovic till Zandvoort för nästa Formula Regional-batalj

15 JUN 2022 20:07
Dino Beganovic tar sikte på att befästa sin mästerskapsledning när Formula Regional European Championship når halvtid i helgen på holländska Zandvoort. 
  • Skapad: 15 JUN 2022 20:07

Beganovic har varit den stora rubrikmakaren under inledningen av årets säsong. Segerkolumnen visar tre fullträffar på de första åtta racen – och faktum är att 18-åringen inte varit sämre än tvåa över mållinjen en enda gång så här långt. 
 
Den smått otroliga sviten fick sig emellertid en törn när Beganovic i efterhand, på grund av en teknisk formalitet, diskvalificerades från det senaste racet på franska Paul Ricard för två veckor sedan. Prema Powerteam har överklagat beslutet och frågan utreds fortfarande i väntan på ett definitivt besked.
 
Diskvalificeringen innebär att Beganovics mästerskapsledning minskat något – åtminstone tillfälligt (poängen kan återinföras om överklagan bifalls) – men Ferrari-junioren fortsätter att ha ett tydligt övertag i tabelltoppen inför helgens besök på Zandvoort och bekymras inte alls över den senaste händelseutvecklingen.
 
- Jag känner mig bättre än någonsin, säger Dino Beganovic. Vi har haft ett litet uppehåll efter Paul Ricard, och jag har varit iväg på träningsläger med Ferrari. Jag ser verkligen fram emot Zandvoort i helgen. Det är en riktig förarbana; det går fort, och det finns inga utrymmen för misstag. Det är svårt att köra om, så kvalet kommer bli otroligt viktigt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta som vi gjort och avsluta den första halvan av säsongen på ett positivt sätt.
 
Den tekniska och mycket populära Zandvoort-banan är belägen på den holländska Nordsjökusten, strax utanför Amsterdam. Uppladdningen inför helgens Formula Regional-tävlingar inleds med tester under torsdagen, följt av två officiella träningspass på fredag. Därefter väntar det sedvanliga upplägget med två kval och två race under lördag och söndag.

Mer information på https://formularegionaleubyalpine.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.png



Hullert_logo_grön355cwebb.jpg





Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner



mabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png





Sportförlaget_i_Norden.jpg



Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png



sensor300x480.jpg