Hoppa till sidans innehåll

Beganovic till Zandvoort när säsongen når halvtid

17 JUN 2021 14:59
Den holländska Nordsjökusten välkomnar Dino Beganovic och resten av startfältet i Formula Regional European Championship den här helgen för årets femte deltävling.
  • Skapad: 17 JUN 2021 14:59


 
Mästerskapet slår läger på den klassiska och synnerligen utmanande Zandvoort-banan när säsongen nu når sin mittpunkt, och för Beganovic och Prema Powerteam är fokus ställt på en snabb revansch efter en motig helg senast på franska Paul Ricard.
 
- Zandvoort är en mycket speciell bana, definitivt en av de svåraste på kalendern – men också en av de roligaste, säger Dino Beganovic. Teamet har analyserat vad som gick fel senast och vi hoppas att vi har hittat tillbaka till den form vi hade i början av året. Vi har en bra idé om vad vi ska prova under testerna – vi har två timmars extra körning på torsdag den här veckan – och jag är absolut förhoppningsfull inför den här helgen.
 
Den snabba och tekniskt avancerade Zandvoort-banan är belägen bland sanddynerna precis invid ortens välbesökta strand, och kommer senare i år att stå värd för Nederländernas Grand Prix för Formel 1. 
 
Dino Beganovic har bara besökt banan vid ett tidigare tillfälle i karriären, i samband med en testdag i Formel 4 förra året.


- Det är ett häftigt ställe, kommenterar Beganovic. Det finns flera bankade kurvor, ännu mer kraftigt doserade nu efter en ombyggnation inför F1, och man måste komma in i en särskild rytm. Det finns inte mycket utrymme för misstag och däcken tar en hel del stryk, särskilt på vänstersidan med tre snabba högerkurvor längst bort på banan. Det är svårt att köra om, så kvalet blir avgörande. Förhoppningsvis träffar vi rätt med det vi vill prova under testerna, kvalar in långt fram, och är med och slåss där uppe!
 
Formula Regional European Championship tar banan i besittning för första gången under torsdagens två timmar långa test, som formellt inte är en del av tävlingshelgen. Den officiella delen inleds med två fria träningspass på fredag.
 
Därefter väntar helgens första kval och race under lördagen, följt av samma upplägg på söndagen med kval och race nummer två. E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg