Hoppa till sidans innehåll

Beganovic tog efterlängtad pallplats i Formula Regional

12 OKT 2021 13:36
Dino Beganovic slog till med en efterlängtad första pallplats i Formula Regional European Championship i en känslomässig berg-och-dalbana vid säsongens näst sista deltävling på italienska Mugello.
  • Skapad: 12 OKT 2021 13:36

Beganovic tvingades utstå stor frustration i det första av helgens två race på lördagen, när han – från en plats i första startled – blev påkörd bakifrån av en konkurrent redan i den första kurvan och tvingades bryta bara sekunder efter start.
 
Med besvikelsen djupt begravd i Mugello-banans sandfållor lyckades Beganovic emellertid vända på steken i söndagens avslutande Race 2 – och det med besked.

 
Ferrari-junioren kvalade in som trea i det 36 bilar stora fältet, och svepte sedan bestämt runt yttern på nykorade mästaren Grégoire Saucy på det första varvet och lade beslag på andraplatsen. 
 
Beganovic behöll sin position in i mål, där han tillsammans med estländaren Paul Aron levererade en eftertrycklig dubbelseger för Prema Powerteam.
 
- Det känns helt fantastiskt att äntligen få ta sig upp på pallen, och särskilt efter allt som hänt den här helgen, säger Dino Beganovic känslosamt. Jag var verkligen förkrossad efter Race 1, men fick ett enormt stöd på sociala medier och av alla runt omkring. Det betydde väldigt, väldigt mycket. Jag är så, så glad att vi kunde avsluta med en pallplats här. 
 
Beganovic tog samtidigt målflagg som etta bland mästerskapets nykomlingar och säkrade därmed sin andra rookieseger för säsongen. 

- Jag gick in i Race 2 utan några referenser från dagen innan, vilket var svårt, men vi har helt enkelt haft en otrolig fart den här helgen, avslutar Dino Beganovic. Teamet har gjort ett kanonjobb och bilen har varit bättre än någonsin. Min första pallplats för året, och min andra rookieseger, ger oss verkligen den medvind vi ville ha inför finalen på Monza. Jag längtar redan dit!     

En deltävling återstår i Formula Regional European Championship 2021, också den alltså i Italien när ultrasnabba Monza står värd för säsongsfinalen den sista helgen i oktober.
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg