Hoppa till sidans innehåll

Beslut om höjd gräns för publik skjuts fram

08 OKT 2020 15:12
Regeringen skjuter på beslutet om att höja gränsen för publik från 50 till 500 personer vid idrottsevenemang med sittande publik. Anledningen är ökad smittspridning.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2020 15:12

Regeringen meddelade idag att de utifrån rådande smittläge i samhället inte kan ta det formella beslutet att höja gränsen för publik till 500 personer vid idrottsevenemang som har anvisade sittplatser. Reglerna skulle ha börjat gälla från den 15 oktober, men beslut skjuts nu framåt och något nytt datum gavs inte.

En möjlighet med 500 personer i publik som nu skjuts framåt är inte en lösning för orientering, löpartävlingar, cykel, triathlon, segling, skidor, bilsport med flera som tävlar på stora ytor där avståndet mellan de aktiva är mycket stor. Dessa tävlingar begränsas idag genom att deltagarna i tävlingen inte får vara fler än 50.

– Det behövs ett undantag även för idrotter som tränar och tävlar på väg, vatten och i skogen. Det behöver beredas av regeringen skyndsamt så att dessa idrotter, när det är möjligt utifrån smittläge, kan få möjlighet att genomföra tävlingar, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

– Vi inom bilsporten har bildat en gruppering med andra idrotter med liknande förutsättningar. Gruppen kallar sig i arbetsnamn ”VVS” - väg , vatten och skog - och arbetar med att denna begränsning ej kan gälla oss. Vi har tillgång till stora ytor utomhus, stora avstånd och är inte en kontaktsport, det behövs tydliggöras för oss vad vi, inom ramen för alla rekommendationer, kan göra idag utöva vår idrott på ett smittsäkert sätt, säger Generalsekreterare Anna Nordkvist.

 

Läs nyheten i sin helthet här


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg