Hoppa till sidans innehåll

Bilsportlandslaget växlar upp

07 MAJ 2022 12:15
Truppen till bilsportlandslaget 2022 är nu uttagen. Världsstjärnor som Marcus Ericsson och Johan Kristoffersson blandas med unga namn på väg upp.
  • Skapad: 07 MAJ 2022 12:15

– För mig är det här stort. Att vara med i landslaget har alltid varit en dröm för mig, precis som det är för alla elitidrottare, säger rallycrossföraren Klara Andersson.


Förbundskapten Pier Steffansson har tagit ut sammanlagt 47 förare till landslaget, fördelat på 26 till A-landslaget och 21 till juniorlandslaget.  Klara Andersson är en av dem som får chansen igen.

– Det är en milstolpe för mig som atlet. Jag har fått så mycket positivt av att vara med i landslaget. Pier Steffansson är en sån stöttepelare för mig, både som bollplank och som någon som kan öppna dörrar. Jag kan lugnt säga att utan den hjälp med personella resurser, kunskap och utvecklande pusselbitar som landslaget erbjudit mig hade det inte blivit några VM-starter och det karriärsteg som jag nu tagit hade aldrig blivit av, säger Klara Andersson som under hösten 2021 fick sitt internationella genombrott i VM-premiären av RX2e – den nya elbilsklassen i rallycross.

Förbundskaptenen Pier Steffansson berättar:

– Vi har ett nytänkande inom landslaget, och gör det här helt individanpassat. Alla behöver olika saker. Det är viktigt att vi har våra läger och gör saker tillsammans, men sen så är det anpassat efter varje individ, säger han.
– Klara Andersson är ett bra exempel på det. Vi satte upp en plan tillsammans med en tydlig målbild som hon och vi därefter arbetat steg för steg med och det har fallit väldigt bra ut. Det handlar verkligen inte om att bidra med finansiering, det handlar mer om att dra i kontakter, se till att testerna blir bra, och att alla förutsättningar för att kunna prestera blir så bra som möjligt utifrån just den individuella förarens behov.

Bland de övriga namnen i landslaget finns bland annat Felix Rosenqvist och Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Oliver Solberg, Viktor Gustavsson samt Patrik Hallberg och Alexander Gustafsson.

– Det är en riktigt bra samling människor vi har i landslaget, och det ska bli spännande att se vilka av dem som tar stora kliv framåt redan under denna säsong, säger Pier Steffansson.


Fakta: Landslagstruppen i sin helhet

Rallycross: 

Johan Kristoffersson, MK Team Westom, Anton Marklund, Bolidens MK, Oliver Eriksson, MK Speed, Kevin Eriksson, MK Speed, Philip Gehrman, MK Kopparberg, Timmy Hansen, Götene MK, Kevin Hansen, Götene MK, Klara Andersson, SMK Hörby (junior), Linus Östlund, Finnskoga MK (junior), Isak Sjöqvist, Rasbo MK (junior) samt Casper Jansson, Rasbo MK (junior).


Rally: 

Oliver Solberg, MK Ratten, Tom Kristensson, SMK Hörby, Mattias Adielsson, Göteborgs MF, Johan Johansson, KAK, Pontus Tidemand, SMK Eda, Isak Reiersen, Östmarks Motor och Fritidsförening samt Jari Liiten, Sandvikens MK (junior).


Racing:
Marcus Ericsson, KAK, Felix Rosenqvist, KAK, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, KAK, Andreas Bäckman, Luleå MS, Jessica Bäckman, Luleå MS, Thed Björk, Karlskoga MF, Joel Eriksson, Tomelilla MK, Alfred Nilsson, KAK (junior), Rasmus Lindh, KAK (junior), Linus Lundqvist, KAK (junior), Dino Beganovic, KAK (junior), Joel Granfors, KAK (junior), Viktor Andersson, KAK (junior), Mathilda Olsson, KAK (junior) samt William Karlsson, KAK (junior).

Karting:
Jesper Sjöberg, SMK Västerås, Viktor Gustavsson, Kristianstads Kartingklubb, Rasmus Jansson, Rasbo MK, Viktor Öberg, Borås MK, Oscar Pedersen, KAK (junior), Albin Sturesson, Kristianstad Kartingklubb (junior), Norton Andreasson, KAK (junior), Caspian Hagman, Jönköping Kartingklubb (junior) samt Joel Bergström, KAK (junior).

Crosskart:
Oskar Andersson, Vimmerby MS, Patrik Hallberg, Haninge MK, Noel Eliasson, SMK Arboga, Algot Hammarqvist, Åtvidabergs MK (junior) samt Alexander Gustafsson, MK Team Westom (junior) .


www.swedennationalteam.se

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg